Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Guds længsel - og vores

Ugens vidnesbyrd, uge 30 2018. Sl 59,11.

Med nåde kommer min Gud mig i møde (Sl 59,11, gl. overs.).

Forleden læste jeg igen den dejlige lignelse om den fortabte søn i Lukasevangeliet kapitel 15 og blev mindet om, hvordan faderen i beretningen længselsfuldt spejder efter sin bortrejste søn. Da han efter lang tids venten en dag ser sønnen som en lille prik i horisonten, er tiden for hans venten endelig forbi. Faderen løber glædesstrålende sønnen i møde og falder ham om halsen og kysser ham. En prædikant fortalte for nylig i sin prædiken, at der egentlig står, at faderen ”overkyssede” sønnen – kyssede ham heftigt!

I Jesus, vores gode hyrde, der er kommet for at opsøge og frelse det fortabte, ser vi, at det er netop sådan, vores himmelske far forholder sig til os.

Også i et Guds barn er der en uro og længsel efter at skulle møde vor Himmelske far og vor himmelske brudgom. Som når vi efter en travl arbejdsdag skal hjem med toget og står rastløst på stationen, ser på vores ur, rejser os fra bænken og spejder i det fjerne. Mon ikke snart vi kan se toget vise sig i horisonten som en lille prik, der bliver større og større og snart ruller ind på perronen, for at hente os hjem?

Jeg vil bryde op og gå til min far – til min Gud!

Vi spejder efter ham, som spejder efter os!

Må vi ”være som mennesker, der venter på, hvornår deres herre vil bryde op (…) så de straks kan lukke op for ham, når han kommer” (Luk 12,36).

Min venindes far sad i sine sidste leveår lænket til en kørestol. Vi, der var omkring ham, syntes denne store stærke mand holdt ydmygt og tappert ud, mens hans ydre legeme mistede snart den ene, snart den anden funktion. Andre måtte til sidst ”binde op om ham”. På hans gravsten står der nu skrevet ordene: ”Med nåde kommer min Gud mig i møde” (Sl 59,11). Nu har min venindes far rejst sig for at gå Herren i møde – ja, Gud har oprejst ham til det evige liv, og jeg kan næsten se for mig, hvordan hans himmelske far med udstrakte arme er kommet ham løbende i møde. Sønnen er kommet hjem! Frelst af nåde!

Udgivet af

Henriette Juul Larsen

Henriette Juul Larsen, Helsinge, lærer.

Henriette Juul Larsen

Henriette Juul Larsen, Helsinge, lærer.