Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Guds JA

Ugens vidnesbyrd, uge 24 2016. 2 Kor 1,19-20.

For Guds søn, Jesus Kristus, som vi – jeg og Silvanus og Timotheus – har prædiket hos jer, var ikke både ja og nej, men i ham er der kun sagt ja; for alle Guds løfter har fået deres ja i ham. Derfor siger vi også ved ham vort amen, Gud til ære. (2 Kor 1,19-20).

Når det gælder evig frelse eller evig fordømmelse betyder Guds ”ja” til dig og mig alt. Dette ved Gud, og derfor forkynder han os et klart og tydeligt ”ja” i Jesus Kristus, og ingen andre steder.

For vor gode Gud ved, at dage kommer for enhver kristen, hvor alt vidner om, at fra Gud er der kun sagt ”nej”. Et rungende NEJ til dig og mig. For ”nej”, siger samvittigheden, ”du kan ikke være en kristen sådan som du er.” Og Guds hellige lov vidner med: ”Du bliver fordømt – så elendig, svag og uforbederlig du er.”

Guds fjende og din fjende, satan, råber også med: ”Nej, det går ikke.” Og vor tids sværm af falske lærere og forkyndere skriger på samme måde: ”Nej! Du må til at tage dig sammen! Nu må du opvise lidt gerninger og lidt kraft – mere lovsang. Vær nu en glad kristen osv.”

Når sådanne timer og dage kommer over et Guds barn, da er det afgørende at have et klart JA fra Gud. Et ligeså rungende JA – uden for mig selv og uafhængig af mig! Kort sagt, et JA i Jesus.

Et Guds JA i Jesus, Ham, som er evangeliet. Og her hjælper det ikke med både et JA og et Nej – men kun et JA, som Paulus skriver.

Gud vil gøre alt for vores tro, og i Jesus har han gjort alt. Her er der ikke enten-eller og både-og, men her er der kun sagt ja. Måtte det være understreget i enhver bibel.

I Jesus har du et JA til alle Guds løfter om tilgivelse og frelse. Et JA til oprejsning fra fald i de samme synder igen og igen. Et JA til alle Guds løfter om bønhørelse uanset omstændighederne. Et JA til at blive bevaret som et Guds barn her i verden. Ja, tænk engang – i Jesus har du Guds JA på selveste dommens dag.

Jo ældre vi bliver, jo mere får du og jeg brug for Guds JA i Jesus Kristus. Brug for Jesu blod, brug for Jesu kors og syndernes forladelse. For der er så meget synd, svigt og svaghed i ens liv. Så megen dårskab.

Det er et stort under, at Gud har sagt JA til os – i Jesus. Så gør det ikke så meget, at vort ”ja” ofte er så bange, så svigtende og så ringe. For Gud har sagt JA til dig og mig i Jesus – for altid. For Paulus skriver, at han, Silas og Timotheus prædiker ikke dit JA – men Guds JA i Jesus.

Måske læser du dette og synes ikke du har brug for Guds JA i Jesus. Det JA, som Gud rækker dig fra Kristi kors?

Da må jeg spørge dig: Men har du ingen synd? Er der ingen dårskab i dit liv?

Gud har sagt ”ja” til dig i Jesus – hvor lang tid skal der gå, før du vil sige ”ja” til Ham? Hvor længe tør du blive ved at vente?

Gud har endda sagt sit AMEN, i og ved Jesus. Gud har intet at tilføje til Jesus – vi har alt i ham, og det står evigt fast. Lad os takke og sige Amen til det.

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.