Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Guds husholdning

1 Kong 17,16. Om hvordan Gud dag for dag vil lære os at søge tilflugt hos ham i alle ting.

Krukken blev ikke tom for mel, og kanden kom ikke til at mangle olie, efter det ord, Herren havde talt ved Elias (1 Kong 17,16).

Dette ord giver os et indblik i Herrens trofasthed og omsorg for sit folk på jorden. Og samtidig lader ordet os se, hvordan Gud vil indrette vores jordiske økonomi.

Vi føler os trygge for fremtiden, når vi har et stort forråd. Når vi som den rige bonde i lignelsen kan se, at vi har mange gode ting liggende for de næste mange år, så mener vi, at vi kan være trygge og slå os til ro (Luk 12,13-21).

Men Guds husholdning er af en ganske anden art. Gud giver for dagen i dag. Han byder os at bede om det daglige brød og være uden bekymring for dagen i morgen, for hver dag har nok i sin plage. I virkeligheden har vi heller ikke grund til fremtidsbekymringer, for som Jesus siger: “Jeres himmelske fader ved, at I trænger til alt dette” (Matt 6,32).

Det er dog ikke kun vores fysiske behov, Herren har stillet under disse vilkår. Det er på samme måde med vores åndelige behov: Vi får den nåde, vi behøver, dag for dag. Heller ikke her bruger Gud at give os forråd langt ud i fremtiden.

Vores dage arter sig forskelligt. Men som dagen er, vil nåden og hjælpen være.

Disse vilkår gør os for hver dag afhængige af Herren, og dermed følger, at vi dagligt tager vores tilflugt til ham.

Enken i Sarepta var egentlig godt stillet under den hungersnød, der herskede. For selvom hun brugte, hvad der var i melkrukken og oliekanden, så kom hun aldrig nogen dag og fandt dem tomme. Herren fyldte dem for hver dag. Og hermed har Gud givet os et håndgribeligt bevis for, hvordan han også vil sørge for os. Her gælder det om at have tro på Gud og tillid til ham.

Vi ville kunne leve livet lettere, hvis vi kunne blive fuldt fortrolige med Herrens økonomi og indrette os efter den. For heller ikke vi skal nogensinde finde Guds forrådskamre tømte.


Fra andagtsbogen “For troen og livet”, Luthersk Missionsforenings Forlag, København 1936 (sprog let opdateret). 


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 1-2019. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

Udgivet af

Martinius Svaabeck

Martinius Svaabeck (1864-1936) var forkynder i Luthersk Mission.

Martinius Svaabeck

Martinius Svaabeck (1864-1936) var forkynder i Luthersk Mission.