Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Gud har ligefrem sat et skilt over dig

Ugens vidnesbyrd, uge 38 2018. Højs 2,4.

På skiltet over mig står: Kærlighed (Højs 2,4b).

Ser du: Gud er på ingen måde bange for at skilte med, hvem og hvad han elsker! Han skammer sig ikke over sin fattige brud. Og han synes ikke, det er spild af kærlighed at elske en synder! Elske en fortabt – hele livet.

Ja, på utallige måder søger Gud at gøre det så klart for sin brud som muligt, at hun er elsket af Ham. Derfor har han her ligefrem sat et ”skilt” over hende, hvorpå der står: Kærlighed. Kan det være mere direkte? Mere klart?

Når du i dag ser op til din Gud, hvad ser du så? Du ser et skilt over dig, siger bruden, hvorpå der står: ”Kærlighed.” Eller med andre ord: Guddommelig kærlighed!

Hvor er det en stor befrielse! For Gud kunne let have skrevet så meget andet, såsom ”Vrede”, ”Fordømt”, ”Skuffelse”, ”Tag dig sammen” – eller simpelthen bare: ”Opgivet & Forfejlet”. Ja, med fuld ret kunne Gud have skrevet over dit og mit liv: ”Evig straf”.

Men det skrev han ikke, siger sangeren. Han skrev: Kærlighed. Og Guds ord kan ikke rokkes.

Egentlig kan man også oversætte ”skiltet” med ”banneret” eller ”flaget”. Altså som et ”krigsflag” eller et ”krigsbanner”. For Gud har nemlig vundet sin elskede i et slag. Et slag vundet ved: kærlighed.

En underlig form for krigsførelse tænker du måske? Men mennesket er ikke sådan at besejre – selv ikke for den levende Gud.

Der måtte mere til end Moses. Der måtte mere til end loven og den gamle pagts gudstjeneste – der måtte ”stedfortrædende lovopfyldelse i kærlighed” til.

Efter nøje og langmodig planlægning gennem hele den gamle pagt, greb Gud ind, da tiden var moden, og sendte sin enbårne Søn. ”For hvad loven ikke kunne, fordi den kom til kort på grund af kødet, det gjorde Gud: Han sendte sin egen Søn i syndigt køds lighed, og for syndens skyld, og fordømte (egntl. domfældte) dermed synden i kødet” (Rom 8,3).

Ja, Himlen trådte i aktion og udsendte Kærligheden selv, Jesus Kristus – hærføreren over Himlens hær. Nu skulle al fjendskab besejres og synden sones. Guds vrede skulle mættes og loven få ret. Døden skulle overvindes og Djævelen knuses og ydmyges.

Og alt dette skulle ske af kærlighed. Kærlighed til fortabte og fordærvede syndere. ”For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne Søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv” (Joh 3,16).

Og det skulle bevises på Kristi kors. ”Men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var”… gode, søde og rare? Nej: ”syndere”. (Rom 5,8).

Således rejste Gud ved Kristi kors et kærlighedens banner på denne jord. Et evigt sejrstegn over al synd, død og fjendskab mod Gud. Og på dette banner eller skilt står der: Kærlighed.

Er du i synden hårdt bespændt,
som du har her bedrevet,
her er en Skrift fra Himlen sendt,
kom, læs, hvad der står skrevet:
Så sandt Gud lever, vil han ej
til dine sukke sige nej,
men kærligt mod dig tage.

(DDS 389, v.3, H.A. Brorson 1739)

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.