Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Gud gør altid vel

Ugens vidnesbyrd, uge 41 2015. Sl 119,17.

Gør vel mod din tjener, så at jeg kan leve og holde mig til dit ord (Sl 119,17*)

Hvad indebærer det at ”gøre vel”?

Ja, det spørgsmål findes der mange forskellige svar og perspektiver på. Tænk for eksempel på, hvordan forældre på forskellige måder gør vel mod deres barn, når de opdrager det. Da jeg selv var barn havde jeg en opfattelse af, hvad der var bedst for mig, men det var ikke altid den opfattelse stemte overens med mors og fars. De havde nemlig andre og større perspektiver, når det handlede om at gøre vel mod mig.

I bønnen ”gør vel mod din tjener” tænker jeg ofte i første omgang ud fra mit jordiske og menneskelige perspektiv: at det skal gå godt med familie, arbejde, økonomi, menighed osv. Jeg tænker på, at livet skal indeholde megen medgang.

Men hvad ser Gud fra sit evighedsperspektiv?

Måske ser han, at for megen medgang og tryghed her på jorden vil lokke lammet til at gå sine egne veje, bort fra ham.

For jeres planer er ikke mine planer, og jeres veje er ikke mine veje, siger Herren” (Es 55,8).

Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb” (Jer 29,11).

Gud gør altid vel! Han har ét mål for øje, og det er at få mig bjærget hjem til sig. Ud fra det mål anvender han de midler, som han ser, er nødvendige for at bevare mig. Ikke så sjældent sender han modgang for at jeg i min hjælpeløshed skal blive draget nærmere til ham. Han ”gør vel”, selv om jeg ud fra mit kortsigtede perspektiv ikke ser og oplever det sådan.

”… Så at jeg kan leve og holde mig til dit ord.”

Dette handler om mit liv. Først og fremmest det evige liv med Gud, men også livet her på jorden. Det evige liv har jeg i Jesus, som selv er Ordet. Og det ord svigter aldrig. Han ved, at når jeg må klamre mig fast til ham i min hjælpeløshed, så holder han mig i live efter sit ord (Sl 119,25).

Her er da den faste klippe, jeg kan hvile på, og her kan jeg sige: Alle Herrens veje er nåde og sandhed* (Sl 25,10).

Nådens værk oplive,
regn og sol du give,
led mig, som du vil;
blot du så mig fører,
at til sidst mig hører
Himmeriget til.

Om han tager, om han giver,
samme Fader han dog bliver,
og hans mål er kun det ene,
barnets sande vel at tjene.

Gør vel mod din tjener!” Gud, giv det mål af medgang og modgang, som du ser, jeg kan tåle, og som jeg behøver for at bevare det evige liv. Gør det, du vil og ser er nødvendigt for mig ud fra evighedsperspektivet, ”så at jeg kan leve” mit liv her på jorden med det evige liv for øje ”og holde mig til dit ord”: være tro mod Bibelen og holdes fast ved Jesus, som selv er Ordet.

* jf. svensk bibeloversættelse

Udgivet af

Rebecka Hector

Rebecka Hector, Kungsbacka ved Göteborg, lærer.

Rebecka Hector

Rebecka Hector, Kungsbacka ved Göteborg, lærer.