Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Gud glæder sig over dig!

Sef. 3,17. Om hvordan Gud ser på dig, når du er hans barn.

Herren din Gud er hos dig, helten, der bringer frelse. Han fryder sig i glæde over dig og viser dig sin kærlighed på ny. Han jubler over dig med fryd (Sef 3,17).

Gud jubler over dig med fryd! Det lyder som meget store ord, og det er virkelig store ord, men sådan er det for dig, som er et Guds barn.

Man kan som udlænding befinde sig i Danmark på tålt ophold. Det sker, hvis man har gjort noget, så man har mistet retten til at være i Danmark, mens det samtidig er umuligt at blive sendt til hjemlandet på grund af situationen i det pågældende land.

Sådan tror jeg godt nogle gange, vi kan tænke om det at være i Guds rige: at vi er der på tålt ophold. At Gud egentlig ikke har nogen glæde i, at vi er hans børn, men at han bare bærer over med os. Men her lyder Guds ord ved Sefanias, at Gud ikke bare accepterer, at du er hos ham, men at han glæder og fryder sig over dig.

Det kan være nemt at afvise, at dette skulle gælde mig, for hvorfor skulle Gud glæde sig over mig? Hvad er det lige, jeg har gjort, eller hvad er det, jeg er, siden Gud skulle elske mig, ja ligefrem glæde sig over mig? Intet! Tværtimod har jeg gjort ondt, syndet imod ham og gjort mig selv fortjent til dommen.

Men Gud har selv fjernet sine domme, siger Gud ved Sefanias (3,15).

For et Guds barn gælder det, at Gud ikke mere truer med dom og straf, men tværtimod glæder sig over dig og elsker dig.

Det er den kærlighed, der glæder sig over dig, ikke på grund af hvad du er, eller hvad du har gjort, men på grund af Jesus.

I Brorsons gendigtning af Paul Gerhardts salme Hvorledes skal jeg møde og favne dig min skat lyder der i vers fem denne opfordring:

Kom, bange sjæl, at skrive
dig det i hjertet ind,
lad denne glæde blive
i hjerte, sjæl og sind:
at hjælpen er til stede,
at Jesus selv er her,
han vil dig trøste, glæde
og altid have kær!

Gud fryder sig i glæde over dig og viser dig sin kærlighed på ny. Det er ikke tomme ord, der bare skal få dig til at få det bedre med dig selv, men det er den almægtige Guds egne ord. De beskriver en reel virkelighed: at Gud glæder sig over sine børn.


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 1-2014. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Mads Hansen

Mads Hansen, Aarhus, teologistuderende.

Mads Hansen

Mads Hansen, Aarhus, teologistuderende.