Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Gud er for os

Ugens vidnesbyrd, uge 23 2024. Rom 8,31 og 2 Kong 6,16.

Vi lever i syndens verden. Det mærker jeg i mig selv, og det ser jeg i verden omkring mig. Hver gang jeg for eksempel åbner DR’s nyhedsapp, bliver jeg bombarderet med nyheder, der vidner om en verden præget af ondskab, og hvor kærligheden er blevet kold. Krig mellem lande, vold mellem mennesker, egoisme og udlevelse af egne lyster, en etik og moral i forfald, en populærkultur, der er præget af Djævelens ånd m.m. Vi ved fra Guds ord, at dette skal ske, før Jesus kommer igen, og vi må sukke til Jesus om at komme snart, men jeg kan alligevel rammes af modløshed over den verden, vi lever i, og som vores børn vokser op i.

På samme måde kan jeg rammes af modløshed, når Gud åbner mine øjne for min egen synd, min egen kulde, min egen egoisme og mine fald under fristelser. Synden regerer i verden, men raser også i mit hjerte, og det er hårdt at erkende igen og igen og igen.

Hvor skal jeg gå hen med dén modløshed? Jeg skal gå til Guds ord, til Jesus i andagt og bøn. For når jeg åbner min bibel, er der trøst og opmuntring at hente, i modsætning til når jeg åbner min nyhedsapp eller de sociale medier. Guds ord står i kontrast til alt, hvad vi møder i denne verden. Der kan vi finde rettesnoren for vort liv – Guds gode og kærlige ordninger for mennesket, givet os for at vi kan leve trygt og godt med hinanden. Men vigtigst af alt kan vi finde Jesus, Ordet selv, og læse hvad Han har gjort for at frelse os fra vores synd og ud af denne syndens verden.

Det ord er evangeliet – et ord, der er liv i – midt i en verden, hvor synden raser uden om os og i os, og hvor presset mod dem, der ønsker at følge Guds ord, øges og vil øges mere og mere.

“Hvad er der mere at sige! Er Gud for os, hvem kan da være imod os? Han, som ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, vil han ikke med ham skænke os alt?” (Rom 8,31). Dette ord fandt jeg i en tidlig alder stor trøst i. Det gik op for mig, at under modgang og pres, udefra og indefra, må det være min største trøst: at Gud er for mig. Ja, Han er så meget for mig, at han gav sin egen søn for mig, for at skænke mig frelsen – ja skænke mig alt! Hvem kan da være imod mig?

Hvor har jeg vendt tilbage til det trøsterige ord mange gange.

For nogle dage siden læste jeg noget i medierne, der i særligt høj grad afspejlede, hvor stor magt Djævelens ånd har i tiden og i vores vestlige kultur, og jeg blev igen chokeret og nedslået. Men samme aften fik jeg lov at blive trøstet gennem en beretning fra Anden Kongebog kapitel 6.

Israel blev angrebet af aramæerkongen flere gange, men gudsmanden Elisa kunne hver gang advare Israels konge om, hvorfra angrebene kom. Aramæerkongen blev så vred over, at hans angreb blev afvæbnet, og han fandt ud af, at det var Elisa, der sendte besked til Israels konge. Aramæerkongen drog derfor med sin hær mod Dotan, hvor Elisa opholdt sig, og Elisa og den unge mand, der var sammen med ham, så den store hær omringe byen. Men midt i ondskaben og faren omkring ham havde Elisa ro i, at “Gud var for ham”. Elisa sagde: “Frygt ikke, der er flere på vores side end på deres!” (v.16).

Derefter bad Elisa Gud om at åbne øjnene på den unge mands øjne, og derefter så den unge mand, at der var fuldt af ildheste og ildvogne rundt om Elisa. Det var en meget stor trøst og opmuntring for mig at få dette ord præcis den aften.

Meget få får lov at se den åndelige virkelighed, der er omkring os med vores fysiske øjne, men vi må finde trøst i Ordet og der læse og erfare, at Gud har så stor kærlighed til os og ønsker vores frelse, at han sender sin englehær ud for at beskytte os mod farerne, og der er flere på vores side end på modstanderens side. Ja, Gud er for os, og hvem kan da være imod os? Kampen står ikke mod kød og blod, men mod magter, myndigheder, ondskabens åndehær og Djævelens snigløb ind i vores egne hjerter og i vores samfund. Må Gud iføre os hans fulde rustning, som vi får gennem evangeliet og Guds trøsterige og opmuntrende Ord, så vi kan holde stand i den sidste tid (Ef. 6, 10-17). Og så må vi, der tror, opmuntre hinanden med Ordet.

Gud er for os, og da kan ingen være imod os, for Gud har skænket os Ham, der ønsker at frelse os og føre os hjem – nemlig hans søn Jesus Kristus.

Udgivet af

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, lærer.

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, lærer.