Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Fuldenderen

Hebr 12,2. Om velsignelsen i at have fundet alt i Jesus.

Jesus, troens banebryder og fuldender (Hebr 12,2).

Som 15-årig var jeg blevet overtalt til at tage på ungdomslejr, den første. Min lidt yngre fætter og bedste ven kunne ikke være med, og jeg havde ingen forventninger. De første dage gik med lange bibeltimer, og bedemøderne var ikke noget for mig. Men som lejren skred frem oplevede jeg noget nyt, et dragende, anderledes fællesskab. Bedemøderne fik værdi. Jeg havde aldrig før oplevet noget, der på samme måde gav mening og dybde i min tilværelse. En erfaring af Guds nærvær?

Efter lejren søgte jeg intenst efter det samme. Jeg søgte Gud både alene og sammen med andre, men der var kun en grå himmel over mig. Intet svar fra Gud. Men erfaringen på lejren havde været så stærk, at jeg blev ved at søge efter denne gyldne oplevelse. Skriftlydighed og en form for åndelig idealisme kom til at præge min kristendom i tiden derefter, men der var ingen ro i sind og hjerte.

Det var vel et par år efter, at jeg alene på mit værelse faldt over ordet fra Hebræerbrevet 12. Det gik pludselig op for mig, at Jesus ikke bare var den, der havde banet vejen for min tro – min åndelige søgen – men at han også havde fuldendt den. Set i bakspejlet var det noget underligt noget. For pludselig kom der fred i hjertet; jeg skulle ikke gøre mere. Det var ordnet. Mit stræb efter at være kristen var ikke længere nødvendigt, min søgen var slut. Behovet for oplevelser var der ikke længere.

Hvordan skal et menneske tro? Det kan kun læres ved Guds Ord og Guds Ånd. Det må åbenbares. Jeg må prise og takke Gud for det, han gjorde dengang, og det, han fremdeles gør. Der er intet åndeligt behov, han ikke kan opfylde.

Så lad da også os, som har så stor en sky af vidner omkring os – nemlig trosvidnerne i kapitel 11 – frigøre os for enhver byrde og for synden, som så let omklamrer os – for det gør den nemt; derfor opfordringen til at holde ud i det løb, der ligger foran os – for troslivet er ikke stilstand, og der er ujævnheder på vejen – idet vi ser hen til – betragter ham, tror ham for alt, hvad han er: Jesus, troens banebryder og fuldender, som for den glædes skyld, der ventede ham – den glæde er også vores glæde – udholdt korset uden at ænse dets skam og nu sidder på højre side af Guds trone. Dér er han vores forbeder, vores retfærdighed, vores forløser, vores kæreste brudgom. Hold jer ham for øje, som fandt sig i en sådan modstand fra syndere, for at I ikke skal blive trætte og miste modet. Ja, hold jer ham, Guds Lam, for øje.


Denne uges vidnesbyrd er fra Nyt Livs blad nr. 1-2023. Hele bladet kan læses her.

Udgivet af

Peter Vestergaard Olsen

Peter Vestergaard Olsen, Silkeborg, pensionist, tidl. patentrådgiver

Peter Vestergaard Olsen

Peter Vestergaard Olsen, Silkeborg, pensionist, tidl. patentrådgiver