Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Frygt ikke - Gud holder dig fast

Ugens vidnesbyrd, uge 5 2017. Es 41,10.

Frygt ikke, for jeg er med dig, fortvivl ikke, for jeg er din Gud. Jeg styrker dig og hjælper dig, min sejrrige hånd holder dig fast (Es 41,10).

Verset her begyndte med de to små ord: Frygt ikke!

Jeg er så glad for de to ord ”frygt ikke” – og mest glad for, at det er Gud, vores far i Himlen, der siger dem! I et forsøg på at komme hinanden til hjælp og trøst, kan vi sige de samme ord, men da har de ikke den vægt og betydning, som de har, når Gud siger dem.

Lige efter de to ord ”frygt ikke” kommer der flere begrundelser for, at vi ikke behøver at frygte. Den første begrundelse er, at Gud siger ”for jeg er med dig”. Det vil sige, at du ikke er overladt til dig selv. Selv når du befinder dig i en åndelig eller menneskelig krise, er Herren hos dig. Hvor du end er, ved Herren alt om dit behov. Derfor kommer han til dig med hjælp i al slags nød.

Derefter står der ”fortvivl ikke”, og igen med en begrundelse: ”for jeg er din Gud”.

Vel er der mange, der oplever alvorlig sygdom, anfægtelser eller prøvelser på forskellige måder. Men enhver, der tager sin tilflugt til Himlens Gud, får under alle disse forhold lov til at hvile i hans trofaste arme. Enhver følelse af egen afmagt betyder ikke, at Gud bliver handlingslammet og ude af stand til at hjælpe. Han vil også da vise sig som din Gud.

Endelig er der det tredobbelte løfte, der lyder: ”Jeg styrker dig – og hjælper dig – min sejrrige hånd holder dig fast.”

Selv om vi synes, at dette er både ubegribeligt og ufortjent, så står Guds ord og løfte altid fast. Vi føler os uværdige til at modtage Guds godhed og nåde. Da er det godt at blive mindet om, at Gud ikke giver efter fortjeneste.

Tænk, at Gud på grund af sin barmhjertighed og kærlighed til synderen vil styrke og hjælpe os. Og hvor er det godt, at det ikke er os, der skal holde fast i ham, men at ”hans sejrrige hånd holder fast i os”.

Lad os gemme dette vers i vores hjerter: ”Frygt ikke, for jeg er med dig, fortvivl ikke, for jeg er din Gud. Jeg styrker dig og hjælper dig, min sejrrige hånd holder dig fast.”

Udgivet af

Bent Kjøller-Hansen

Bent Kjøller-Hansen, Skjern, afd.leder/off.adm., nu pensionist og prædikant i Luthersk Mission.

Bent Kjøller-Hansen

Bent Kjøller-Hansen, Skjern, afd.leder/off.adm., nu pensionist og prædikant i Luthersk Mission.