Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Frihed for fanger

Ugens vidnesbyrd, uge 6 2022. Ef 1,7.

I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde (Ef 1,7).

Ordet ”forløsning” betyder egentlig løsladelse, befrielse eller udfrielse fra noget, der holder en fanget.

Jamen jeg er da ikke fanget af noget, vil du måske sige. Jeg har da min fulde frihed!

Ja, det er sandt – vi har vores fulde frihed i Danmark – men dersom du ikke lever i troen på Jesus, så er du alligevel fanget, ja, du er bundet af synden, som er i dit liv.

Nuvel, du kan stadig prøve at undskylde dig over for Gud. Du lever da – og har måske altid levet – et pænt liv, har betalt enhver sit og lever i fred med dine medmennesker; du har altid levet dit liv moralsk ret og rigtigt, du lever et stille og fromt liv.

Men Guds ord siger: Du er stadig bundet! Du lever stadig i fangenskab.

Jamen jeg er da døbt og konfirmeret og kommer jævnligt i kirke og til møde, så jeg er ikke bundet, det gælder ikke mig!

Jo, siger Guds ord, for lever du ikke i troen på Jesus, og ejer ham, da lever du stadig i fangenskab og er bundet af synden. For der er intet menneske, som er rent i sig selv, siger Paulus i Romerbrevet kapitel 3: Ingen søger Gud, alle er på afveje, alle er fordærvede, ingen gør godt, end ikke en eneste!

Her går intet menneske fri. Vi er alle, i os selv, dømt til fortabelsen.

Men netop derfor er Jesus kommet til verden, for at du og jeg skulle forløses til frihed. Og frihed får hver den, som kommer til Jesus. For Jesus siger selv, at den, som kommer til mig, vil jeg aldrig støde bort.

Så er vejen til Himlen da fri for alle, som tror på Jesus. For Jesus er vejen. Måtte Gud får lov til at velsigne dig og mig til at modtage den frelse og forløsning, som rækkes os i Jesus Kristus.

Enhver, som tror på mig, siger Jesus, er frelst!

Udgivet af

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.