Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Fri

Joh 8,31-32. Om den løgn, der binder dig til dig selv, og den sandhed, der gør dig fri - i Jesus.

Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, og I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie (Joh 8,31-32).

Bekendelsen – og samvittigheden

Du har så ofte hørt, at du ikke skal bygge på følelser i din frelses sag, men udelukkende på Jesus. Du hører måske til dem, der fører denne klare bekendelse med munden, samtidig med at dit liv er én stor søgen efter manifestationer og holdepunkter hos dig selv.

Du stiller dig ikke tilfreds, før du finder noget i forbindelse med dig selv, der kan give dig et tilsagn om at være på ret vej. Du forsøger på den måde at forene to ting, som er uforenelige. Du bekender dig til at være frelst uafhængigt af dine følelser, men i din samvittighed er du alligevel dybt afhængig af, hvad følelserne har at sige. Og dine følelser er igen afhængige af, hvordan din kristendom lykkes for dig.

Hvordan er dagsformen?

Du finder aldrig friheden dér, for på den måde vil din frelsesvished svinge frem og tilbage som et pendul. Mange er slet ikke klar over, at det hele svinger sådan for dem, fordi følelserne og andre omskiftelige ting er blevet grundvolden for deres frelse. De forsøger nemlig at blive fri ved det, som hele tiden skifter.

Du kan ikke blive fri ved at spørge følelserne, for de “udtaler sig” hele tiden ud fra, hvordan du oplever dagsformen i dit kristenliv. Følelserne kan derfor aldrig udtale sig ud fra noget fast.

Hvordan kan du så blive frigjort, når du er bundet til det, som skifter?

Vejen til frihed

Jesus har vist os vejen til at blive gjort frie. Han henviser os til det, som står fast til evig tid. Han henviser os til sit ord og den sandhed, som åbenbares for os der: “Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, og I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie.”

Den frihed, som holder, kan du ikke finde ved at måle følelsernes reaktion på din kristendom. Frihed er i hans ord og i den sandhed, som åbenbares der.

“Sandheden skal gøre jer frie”, siger Jesus. Jesus ønsker, at vi skal være frie ved sandheden, men Satan ønsker, at vi skal være bundet af løgnen.

Løgnen er, at du skal være sådan og sådan, eller at du skal finde den eller den bekræftelse i din kristendom for at være en kristen.

Sandheden er, at der er intet ved dig eller i dig, der på nogen måde kan kvalificere til, at du er en kristen. Sandheden er videre, at du må få lov til helt at se bort fra dig selv, når du ser efter, om du er en kristen. Du må udelukkende se efter den værdighed, Jesus har.

Hvad bygger du på?

Tænk efter – hvad er størst for dig: løgnen eller sandheden? Styres du af den løgn, at du skal finde en bekræftelse hos dig selv for at være en kristen? Eller har Guds ord fået lov til at tale sandheden ind til dit hjerte, så din samvittighed er blevet gjort fri fra, hvad dine følelser siger om din kristendom?

Spørg ikke ind i dig selv for at undersøge, om du er en kristen. Læg øre til sandheden i evangeliet, og den sandhed skal gøre dig fri fra al din håbløse søgen i dig selv.


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 1-2019. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Peder Mikkelsen

Peder Mikkelsen, Lystrup, prædikant i Luthersk Mission.

Peder Mikkelsen

Peder Mikkelsen, Lystrup, prædikant i Luthersk Mission.