Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Frelse ved barnedåb?

Hvad mener Nyt Liv om (barne)dåben?

Spørgsmål:

Kære rette vedkommende. Jeg retter henvendelse til jer vedrørende Nyt Livs holdning til dåben. Jesus sagde, at han er den, der døber med ånd og ild. Vi ved, at vi er frelst af nåde alene gennem troen, som fører til omvendelse. Men det i mente, hvor meget vægt lægger I så på barnedåben? Hvordan formulerer i barnedåbens gyldighed uden individets personlige tro eller omvendelse? Grunden til, at jeg henvender mig, er, at jeg ser meget sund lære, men en broder i Kristus påstår, at I forkynder frelse ved barnedåb.

Svar:

Tak for dit spørgsmål om et meget vigtigt og meget stort emne – dåben!

Når du spørger specifikt til “Nyt Livs holdning til dåben”, vil jeg henvise til det, du kan læse her på siden om Nyt Liv: at grundlaget for Nyt Livs arbejde er Bibelen som Guds ufejlbarlige ord, og den evangelisk-lutherske kirkes bekendelse som sand og forpligtende tolkning af Bibelen.

Den evangelisk-lutherske kirkes bekendelse omfatter bl.a. Luthers lille katekismus og den augsburgske bekendelse, hvor der er nogle små, men klare afsnit om dåben.

Derudover vil jeg henvise til de ressourcer, der ligger på vores hjemmeside om dåben (se boksen ‘relaterede ressourcer’ i højre side), herunder særligt Frank Jacobsens meget klargørende afsnit Guds ord og sakramenterne fra bogen Gud har talt, som flere gange er blevet anbefalet på Nyt Livs lejre. Her vil du finde en mere uddybende forklaring på den evangelisk-lutherske kirkes bekendelses ord, som bl.a. handler om forholdet mellem tro og (barne)dåbens gyldighed.

Hvis det, du læser, giver anledning til uddybende spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive igen!

Luthers lille katekismus kan du finde her (klik på ‘dåben’ i venstre side).

Den augsburgske bekendelse kan du finde her (se artikel 9 og 13).