Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Fred med Gud

Ugens vidnesbyrd, uge 32 2016. Rom 5,1.

Da vi nu er blevet gjort retfærdige af tro, har vi fred med Gud ved vor Herre Jesus Kristus (Rom 5,1).

Du kender måske dette vers – men det giver dig ingen fred, synes du?

Derfor er det godt, at Helligånden gennem Paulus her forklarer os nogle vigtige ting. For det første skal du vide, at retfærdiggørelsen, det er ikke dit værk, og bliver det heller aldrig. Det er Guds værk alene ved tro. For retfærdig – det er noget, vi bliver gjort af tro på Herren Jesus Kristus, lærer Guds ord os her.

For det andet må du gøre dig klart, at har du fred med Gud, den allerhøjeste og absolut mægtigste – da har du også ufred med ALT andet i den åndelige verden. For har du fred med Gud, så har du også fjendskab med Guds fjender: Synden, Djævelen og verden.

Du har fået ufred med dit gamle menneske, kødet. For Ånden, det nye menneske ved troen på Jesus, og så din gamle natur – de står hinanden bittert imod. Du kan ikke længere gøre, hvad du vil (Gal 5,17).

Og Guds fjende, Satan, den gamle drage, som fører krig mod Guds hellige, han har nu svoret dig krig (Åb 12). Og sidst, men ikke mindst, har denne verden, som hadede din frelser, nu også forstødt dig som sin ven. For venskab med verden er fjendskab med Gud, siger Jakob (Jak 4,4).

Hvad angår din frelsessag, kan du ikke længere stole på det, du ser, føler eller oplever med dine sanser! Alene Guds ord kan du stole på, i spørgsmålet om syndernes forladelse og vished om frelse. For kun i ordet, i sakramenterne, i evangeliet om Jesus har du din frelse, trøst, vished og fred med Gud. I troen på det ord og evangelium, som er stærkere og mere sandt end alt andet.

Nu ser du pludselig, at du kan have den hårdeste kamp mod synden og ufred med tanker, følelser – ja, stå midt i fristelser og anfægtelse – og så alligevel have helt og fuldt fred med Gud, ved Jesus Kristus.

For som Paulus her forkynder: Din fred med Gud er ved vor Herre Jesus Kristus, og ikke ved noget af dit eller noget i dig. Aldrig ved din tro, din kamp, din retfærdighed eller dine gerninger. Nej, dette ville jo være konkurrence med Kristi frelsesværk.

For troen siger: Skal min retfærdighed og fred med Gud vakle – ja, da må først Herren Jesus Kristus vakle. Men Jesus vakler aldrig – han er min klippe i al slags åndeligt vejr og nød. En klippe så fast som Guds ord.

Så lad bare fjenderne komme: Synden, kødet, Satan, verden og også døden og loven. Ja, kom alle antikrister! I kan råbe og skrige, flå og bide – for nu har jeg Jesus. Intet kan I gøre ved ham. For Jesus er langt mere og stærkere end jer alle til sammen. Og selvom jeg ofte bliver knust, bange og falder i kødets svaghed, så har jeg ved troen min Jesus, og med ham helt fred med Gud.

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.