Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Forbarm dig over mig!

Ugens vidnesbyrd, uge 15 2019. Mark 10,47.

Dette er en bøn fra en stakkels, blind tigger ved navn Bartimæus. Et nødråb fra en bedende med et håb. Bartimæus har et håb om at møde en barmhjertig Jesus. Og hvad mødte Bartimæus? Han mødte barmhjertighed og nåde, frelse og helbredelse.

For nylig fik jeg lov at fordybe mig i denne tekst om den blinde Bartimæus fra Jeriko. Den blev mig til stor trøst.

Bartimæus hører, at Jesus kommer forbi vejen, hvor han sidder og tigger. Bartimæus har hørt tale om denne Jesus, denne Davids søn, den salvede, og han tror på, at Jesus kan helbrede ham. I sin nød råber han nu højt flere gange: “Davids søn, Jesus, forbarm dig over mig!” (Mark 10,47).

Midt i sit mørke øjner han et håb, da han hører navnet Jesus, og der formes en bøn over hans læber – et enkelt, men insisterende nødråb. Nogle i skaren truer ham for at få ham til at stoppe med at råbe på Jesus, men han råber blot endnu højere.

Jesus kender denne blinde, fattige tigger – som han kender enhver af os – og Jesus vil møde Bartimæus denne dag. Han beder derfor nogle om at føre Bartimæus hen til sig, og Jesus skænker ham frelse og helbredelse: “’Gå bort, din tro har frelst dig’. Og straks kunne han se” (v.52).

Da åbnes Bartimæus’ øjne, og jeg forestiller mig hvilket syn, der mødte ham efter mange år i mørke: hans frelser, Jesus. Tænk, hvilket syn!

Ofte kan jeg ikke forme anden bøn over mine læber end bønnen, som ligner Bartimæus’: “Jesus, vær mig synder nådig”, “Jesus, forbarm dig over mig” eller “Jesus, tilgiv mig!”

Netop derfor trøster denne tekst mig så meget. Jesus møder den faldne og den nødlidende med barmhjertighed, omsorg og frelse. Han hører den, der kalder og råber på ham. Han hører hvert suk og hver klage, og han kommer med lys, håb og frelse til den, som påkalder ham.

Så forunderlig en frelser, vi ejer. ”Enhver, som påkalder Herrens navn, skal frelses” (Rom 10,13).

Dette forunderlige løfte fra Guds ord må vi tro på og hvile i! Og som Bartimæus må vi derfor i vor nød, hvad end den indebærer, kalde på den frelser, som vi har hørt om, og tro på, at han kan helbrede og frelse.

Udgivet af

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, hjemmegående.

Maja Roed Ditlevsen

Maja Roed Ditlevsen, Herning, hjemmegående.