Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

For at I skal forstå

Ugens vidnesbyrd, uge 34 2020. Ez 7-10

Når vi læser gennem Guds udåndede ord til os, som Han har givet os i form af Bibelen, så støder vi igen og igen på dette, at Gud hader synd.

Fordi Gud hader synd har han gennem Det Gamle Testamente brugt forskellige konger og folkeslag til at straffe Israelitterne, hans folk, som ved Abraham fik løfterne om, at han ville gøre dem så talrig som himlens stjerner.

Han er en hellig Gud, som ønsker og har krav på tilbedelse fra sin skabning.

I Ezekiels Bog er der åbenlys afgudsdyrkelse i templet. Herren siger i kapitel 7 vers 9: ”Så skal I forstå, at jeg er Herren; det er mig, der slår.”

Der er ikke nogen rigdom, der kan mildne hans vrede mod deres frafald. Vers 19 samme kapitel: ”Deres sølv og guld kan ikke redde dem på Herrens vredes dag.”

Senere i kapitel 8 vers 3 kan vi læse, at i tempĺets indre forgård står gudestatuen for lidenskab. I kapitel 8 vers 16 står der 25 mænd mellem forhallen og alteret, med ryggen vendt mod Herrens tempel og med ansigtet mod øst tilbedende solen.

De tilbeder afguder op i ansigtet på den almægtige Herre og Skaber.

I kapitel 10 fjerner Herrens herlighed sig fra templet. Han forlader Jerusalem.

Jamen hvor tit har vi ikke hørt og sagt disse ord: ”Gud er altid med os!”

Ja, han er altid med os – altså hvis du ikke har forladt ham.

Jeg tror, at hvis vi kunne spørge de 25 mænd, som stod og tilbad solen, hvorfor de ikke tilbad Gud , ville de sikkert sige: Det gør vi sandelig også!

Men de tilbad også en masse andet.

Der kan være ting i vores liv, som vi ikke ser som synd, eller måske er det blevet så stor en del af vores hverdag og liv, at vi ikke engang lægger mærke til det.

Alt, alt for mange gange har jeg været vidne til, at både venner og familie har forladt Gud: dobbeltliv, usunde tv-serier, film med dårlig moralsk karakter,velstand og meget andet (tilføj selv det, der forfører dig).

Stille og i starten ubemærket glider du væk fra den daglige syndsforladelse. Væk fra barnekåret, væk fra denne salige stilling at være i din frelsers trygge og tilgivende favn.

Der er betalt, også for dig.

Vi må igen og igen minde hinanden om, hvilken frelser vi har, og hvad han har gjort for os.

Jeg ved, det er en slidt sætning, men igen og atter igen må vi holde øje med os selv og hinanden og bede for vores frelse. Sådan at vi ikke falder fra.

For Gud vil, når vi kommer til ham, rense os i Kristi blod.

Ef 1,7: I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde.

Udgivet af

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.