Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Et sted at få det levende brød

Ugens vidnesbyrd, uge 2 2022. 1 Mos 41,55-57.

Hele Egypten sultede, og folket råbte til Farao om brød; men Farao sagde til alle egypterne: ”Gå til Josef, og gør, hvad han siger til jer!” Hungersnøden lå over hele landet, og Josef åbnede for alle lagrene og solgte korn til egypterne. Hungersnøden blev hård i Egypten. Fra hele jorden kom folk til Egypten for at købe korn hos Josef, for hungersnøden var hård på hele jorden (1 Mos 41,55-57).

Hungersnød og sult er nok ikke det, som den vestlige verden lider mest af. Der er stort set overflod af alt. Og skulle det ske, at jeg ikke kunne få mad, så ville døden komme før eller siden.

Selvom det at sulte er frygteligt i sig selv, så er der en sult, som er langt værre end den legemlige sult, og det er den åndelige sult. Får troen ikke mad, så den kan blive holdt levende, ja så dør den, og er troen død, så venter der noget, som er langt værre end den legemlige død: så venter der en evighed uden Gud, uden mødet med min frelser, Jesus, som har købt mig med sit blod.

Som Egypterne oplevede hungersnøden i landet – ja der står at hungersnøden var hård på hele jorden – sådan kan det også opleves i dag med den åndelige føde. For en kristen i anfægtelse kan det opleves, som David siger i Salme 3, vers 2-3: ”Herre, hvor er mine fjender mange. Mange rejser sig imod mig, mange siger om mig: Ham frelser Gud ikke.”

Er der frelse for mig? Hvor skal jeg få føde fra, nu når hungersnøden er hård i landet? Der er kun ét sted, som Farao sagde til sit folk, da de råbte. For sådan er det, når du ikke får føde, så må der råbes. Svaret er: Gå til Josef.

Josef er et af de stærke billeder på Jesus i Det Gamle Testamente. Gå til Jesus med din nød, gå til Jesus med din anfægtelse, søg ham i Bibelen og det forkyndte ord om Jesus som din frelser. Kun hos ham kan du få stillet din åndelige hunger og sult. I ordet kommer Jesus til dig med sit brød, ja han er selv livets brød.

Jesus siger i Johannesevangeliet kapitel 6: ”Jeg er Livets brød. Den der kommer til mig skal ikke sulte, og den der tror på mig skal aldrig tørste.”

For mig er det nogle utroligt rige ord. Midt i min anfægtelse, midt i det dybeste mørke, er der et sted, hvor den åndelige sult kan stilles, nemlig hos Jesus. Gå til Jesus, for det vil altid lyde til en synder fra Jesu mund: Kom, kom til mig, mit barn. Jeg er livets brød for dig. Har du mig, så mangler du intet, omend dit hjerte fordømmer dig, omend verden håner dig. Så gå til Jesus, og han siger: Kom, jeg er livets brød for dig.

Som Josef åbnede ikke kun for nogle af lagrene, men han åbnede alle lagrene, sådan er der nok for dig hele vejen til Himmelen. I troen på ham, som er livets brød, ejer du alt. Alt hans er dit. Du er rig, du mangler ingenting, du er rig i Jesus.

Jeg behøver dig, o Jesus! Thi jeg har blot synd i mig.
Hjertet er så mørkt og øde, koldt og dødt foruden dig.
I dit dyre blod alene kan det blive rent og godt,
ved den kilde vil jeg blive, ved den ene kilde blot.

Udgivet af

Torben Skov Jensen

Torben Skov Jensen, industritekniker, bor på en landejendom uden for Tarm

Torben Skov Jensen

Torben Skov Jensen, industritekniker, bor på en landejendom uden for Tarm