Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Er du rejseklar?

Andagt til 3. søndag i advent. Matt 25,1-2.

Da skal Himmeriget ligne ti brudepiger, som tog deres lamper og gik ud for at møde brudgommen. Fem af dem var tåbelige, og fem var kloge (Matt 25,1-2).

Jesus taler ofte om sin genkomst. Det gør han, fordi det er utrolig vigtigt, at hans børn altid er rejseklar. Vi står hver eneste dag i stor fare for at blive så optagede af alt i og omkring os, så vi glemmer det allervigtigste; at se på Jesus, og lade ham få plads i vore hjerter. Jesus må altid have førstepladsen i vores liv, for at vi kan blive bevaret hos ham.

I denne lignelse om brudepigerne, vil han fortælle om den forfærdelige overraskelse, det vil blive for enhver, som til sidst får at se, at de for evigt er udelukket fra Himlens herlighed og et evigt liv sammen med Jesus. De går evigt fortabt, for de adlød ikke Guds kald til frelse, mens tid var. De ønskede, at leve som de havde lyst til; de ville ikke bøje sig for Guds ord!

De fem tåbelige brudepiger havde aldrig tænkt sig, at det skulle gå dem sådan – for evigt fortabt og borte fra Guds rige!

Hvis vi spurgte alle de mennesker, som i dag er uomvendte, lever deres liv borte fra Jesus, om de frygter at gå fortabt, så ville de sikkert svare: Nej, fortabt? Det vil aldrig ske.

Måske det netop er dig, som læser nu, der har det sådan?

Eller du er måske blandt dem, der er trofast med ved møder og gudstjenester, og du har navn af at være en kristen og er måske endda aktiv med i arbejdet? Men Jesus har ikke førstepladsen i dit hjerte, ja det er kun i det ydre, du er en kristen, men i dit hjerte er Jesus ikke med.

Da er det netop til dig, denne lignelse har et alvorsord om vigtigheden af at leve et liv tæt ind til Jesus. Gør du ikke det, er det jo dig, der hører til de tåbelige brudepiger. Da bliver du udelukket fra det evige liv i Himlen og vil gå evigt fortabt.

Det er kun det menneske, der lever i troen på Jesus og hele sit liv med ham, der er frelst!

De fem kloge brudepiger kom med ind i bryllupssalen – med til festmåltidet – er du iblandt dem? Gud velsigne dig til, at du kan sige ja, af hele dit hjerte.

Udgivet af

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.