Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ensrettet

Ugens vidnesbyrd, uge 22 2020. Joh 14,3-7.

”Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er. Og hvor jeg går hen, derhen kender I vejen.” Thomas sagde til ham: ”Herre, vi ved ikke, hvor du går hen, hvordan kan vi så kende vejen?” Jesus sagde til ham: ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig. Kender I mig, vil I også kende min fader. Og fra nu af kender I ham og har set ham” (Joh 14,3-7).

Jeg sad her den anden aften og så en film med vores to yngste. Filmen hed Woodlawn. Den handler om et amerikansk fodboldhold, hvor troen på Jesus samler sorte og hvide i denne sport. Det var da raceadskillelsen eskalerede i starten af 70’erne, i det sydlige USA. Hovedpersonen kommer i en baptistmenighed, og udviklingen der sker dér følger man også.
Det var kort fortalt det, filmen handlede om.
På et tidspunkt i filmen, taler prædikanten, som er tilknyttet dette hold, om Jesu ord: ”Jeg er vejen og sandheden og livet, ingen kommer til Faderen uden ved mig.”
Da han taler, står han og peger op mod himlen. Senere mod slutningen står hele stadion, 42.000 mennesker, og beder fadervor og står med pegefingeren mod himlen.
Det fik mig til at tænke på: Hvad er det, vi har fokus på? Hvad er vores øjne rettet mod?

Der er en smal vej og en snæver port. Ved den snævre port er domstolen, hvor Gud sidder. Der kan du ikke komme forbi. Om du så kaster dig ned på dine grædende knæ, påpeger alt det gode du har udrettet i dit liv, så kommer du ikke forbi.
Her midt i den verden vi lever i nu, står Nådestolen. Der møder du den samme Gud, som ved Jesu Kristi blod har renset dig for al synd.
Lige der midt i coronakrise, frafald, svigt, løgn, bagtalelse og alt mulig andet stygt, lige der får du fast grund under fødderne.
Hvis du vandrer gennem livet uden at møde Jesus ved denne Nådestol, ja så når du ikke Himlen.

I Første Petersbrev 3,8 står der et lille ord: enighed – homofrones på græsk. Det kan oversættes med ”at være rettet mod det samme” (nu skal I ikke tro, at det er noget, jeg selv har fundet ud af, nej det kræver mere undervisning end jeg har fået, men jeg har lært det af en kyndig mand!).
Jeg har fulgt med i Nyt Livs arbejde på nettet gennem nogle år. Denne ”ensrettethed” har altid været det, der har fanget mit øre.
Som jeg har fået ordet forkyndt der, har det altid været klart, hvor man peger hen for at få frelse, nemlig hos Jesus, som er vejen, sandheden og livet.
Guds folk er rettet mod det samme mål.

Har du haft et møde ved Nådestolen med Jesus, og er dit navn skrevet i livets bog, så er du også frelst at ren nåde. Da kan du stå retfærdig for Gud ved domstolen på dommens dag. Det kan du gøre med stor frimodighed, fordi Jesus stod foran Gud, som var han dig.
Hold målet for øje! – også når alt omkring dig synes at ramle sammen.

”Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer?” (Joh 14,1-2).

Gå til Jesus – han er din nådestol! (Citat Ludvig Hope).

Udgivet af

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.