Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ender det altid godt?

Es 43,2. Om de hårde realiteter, vi også som kristne lever under - og om den forskel det gør at have håbet om evigt liv og være i Guds hånd.

Min tipoldefar John Sandvik blev født i 1821 i et hjem præget af haugiansk kristendom og blev bevaret som kristen gennem hele livet. Han var med til at bygge det første missionshus i Tysvær i slutningen af 1840’erne, og på gården havde han en bønnesten – en sten på en bakke, hvor han knælede og bad. Den bønnesten brugte han så flittigt, at man kunne se hullerne i bakken efter hans knæ.

Han fik fire børn i sit første ægteskab. Efter nogle år som enkemand, giftede han sig igen og fik fem børn i sit nye ægteskab. Det yngste barn blev født i maj 1884, da min tipoldefar var 63 år. Tre måneder senere havde sønnen John på fire år fået fat i en tændstik og tændte op i noget hø. Flammerne fik fat, og laden med alt hø til den kommende vinter og alle redskaber blev slugt af flammerne.

Min tipoldefar var ikke forsikret og havde et stort lån i banken. Måske var det denne katastrofe, der knækkede hans helbred, for han døde ti måneder senere.

Ender det altid godt for den, der er kristen?

Der er fortalt om Job i en hel bog i Bibelen. Han var en rig og gudfrygtig mand, der blev hårdt ramt af Guds prøvelser gennem Satan. Men det endte godt for Job. Han fik det hele igen, både helbred, rigdom og en ny familie.

Sådan går det ikke med alle kristne, det vidner blandt andet de mange martyrer om. Og sådan gik det heller ikke med min tipoldefar.

Som Guds børn er vi her i verden under samme kår som alle andre. Vi rammes af ulykker, sygdom og modgang ligesom dem, der ikke tror på Jesus.

Og dog er der stor forskel. For den, der er frelst, har en Gud og Far, som har lovet at gå med sine børn, både på gode og onde dage. Han har ikke lovet, at Guds børn skal slippe for prøvelser og sygdom, men han har lovet at gå med gennem dette.

”Går du gennem vand, er jeg med dig, gennem floder, skyller de ikke sammen over dig; går du gennem ild, bliver du ikke forbrændt, flammen brænder dig ikke” (Es 43,2).

Til trods for dette er det en dyrebar sandhed, at det altid ender godt til sidst for den, der tror på Jesus. Min tipoldefar troede på Jesus som sin frelser, derfor gik han til Himlen, da han døde. Der er alle bekymringer, økonomiske problemer, ulykker, sygdom og depressioner borte. Og ikke mindst: Der er al synd borte. I Himlen skal vi være sammen med Jesus og have det uforståeligt godt i en evighed.

Men det ender ikke godt for alle. Mange falske forkyndere lærer, at alle bliver frelst til sidst. Det siger Guds ord ikke, og Ordet er sandhed. Det er Bibelens alvorlige budskab, at den, der ikke her på jorden tager imod Jesu soning for sine synder, vil gå evigt fortabt. Det kan have gået vældig godt med livet her på jorden, men det ender i en katastrofe, hvis du ikke får din sag i orden med Jesus her i tiden.

Det gode budskab fra Bibelen er, at Jesus har fuldført alt, der skal til, for at du kan nå Himlen. Han længes efter at give dig denne frelse. Du får den ved tro, af bare nåde. Hvis du tager imod, er du ikke lovet, at alt skal gå godt her på jord, men du er lovet, at det vil gå godt til sidst.


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 2-2020. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Ove Sandvik

Ove Sandvik, Jørpeland, forkynder i Norsk Luthersk Misjonssamband.

Ove Sandvik

Ove Sandvik, Jørpeland, forkynder i Norsk Luthersk Misjonssamband.