Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En lille smule surdej ...

Ugens vidnesbyrd, uge 9 2023. 1 Kor 5,6.

Ved I ikke, at den mindste smule surdej gennemsyrer hele dejen (1 Kor 5,6).

Den mindste smule surdej… Det er godt nok ikke meget. Gør det virkelig så stor en forskel? Ja, i den menneskelige verden kender vi det jo godt.

Jeg har lige endnu en gang ligget syg med influenza. I min klasse (jeg er lærer) har halvdelen af mine elever været syge her først i det nye år. Vi har åbenbart ikke mange antistoffer, eller hvad det nu er. Et lavt immunforsvar? Måske efter corona?

Og så bare pga. sådan en lille bitte tilsyneladende usynlig virus. Sikke en ravage den kan lave.

For slet ikke at tale om, da den skrækkelige coronapandemi hærgede. Ja, den er jo stadig aktiv her i vores land og er det stadigvæk flere steder i verden med store, uoverskuelige og forfærdelige konsekvenser til følge.

Vi har godt nok fået syn for sagen. Sådan en lille virus.

Og så ordet om “en smule surdej”. Jeg kom til at tænke på en udtalelse, jeg hørte for noget tid siden i en kristen sammenhæng. Den lød cirka sådan her: “Vi må først og fremmest huske på, at vi ikke er elendige mennesker. Vi er umistelige, uerstattelige, værdige til at dø for.“

Jeg kom i den forbindelse til at tænke på, hvor vigtigt det er, at den tanke ikke kommer ind i os, at Gud skylder os sin kærlighed… En sådan tanke kan være som surdej, der trænger igennem alt og forvansker evangeliet.

Jesu død for os på korsets træ har jo ikke har sin grund i, at vi udmærker os på en særlig måde. At vi i os selv er værdige. Kristus døde for ugudelige.

Vi er kongebørn, dyrebare i Guds øjne og højt elsket. Det er en fantastisk virkelighed, men det skyldes alene “pladsbyttet”. At Jesus, den helt rene og hellige byttede plads med os helt uværdige. “Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere” (Rom 5,8).

Får vi vendt tingene på hovedet, eller lader vi en smule “surdej” gennemsyre evangeliet er det katastrofalt. Vi får et “andet evangelium”, som ikke er et evangelium.

Lad os holde os til evangeliet om Guds store uforskyldte nåde i Kristus Jesus. Vi er gjort retfærdige af tro af nåde og har fred med Gud ved vor Herre Jesus Kristus.

Et fantastisk frigørende evangelium, der i sandhed sætter virkelig fri.

Så lige til slut. Der er noget andet, der i Bibelen beskriver lidt af den samme effekt af, at noget meget småt, kan vokse sig stort og brede sig helt enormt. Her er det bare noget fantastisk godt! Jeg tænker på Jesu tale om sennepskornet. Hvor er det opløftende, når der i Markusevangeliet 4,31 står: “Hvad skal vi sammenligne Guds rige med? Hvilken lignelse skal vi bruge om det? Det er ligesom et sennepsfrø: Når det kommer i jorden, er det mindre end alle andre frø på jorden, men når det er sået, vokser det op og bliver større end alle andre planter og får store grene, så himlens fugle kan bygge reder i dets skygge.”

Lad os bede om, at Guds rige og det sande evangelium om Guds nåde må få lov til at brede sig og gennemsyre både vores egne liv og vore menigheders liv og lære. Hans navn til pris og ære!

Udgivet af

Henriette Juul Larsen

Henriette Juul Larsen, Helsinge, lærer.

Henriette Juul Larsen

Henriette Juul Larsen, Helsinge, lærer.