Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En hånd der frelser

Ugens vidnesbyrd, uge 15 2016. Matt 14,31.

Straks rakte Jesus hånden ud” (Matt 14,31).

Der skal flyttes rundt på møblerne i stuen. Bordet er for tungt til en person, og derfor kommer spørgsmålet: ”Giver du en hånd med?” Vi kender situationen. Der er noget, vi ikke kan klare selv, og så får vi hjælp af en anden. Det er godt at hjælpe hinanden. Det går lettere at bære en byrde, når vi er to, der kan deles om opgaven.

På Genesaret Sø fik apostlen Peter brug for en hjælpende hånd. Peter var i båden sammen med sine venner, og så sker der noget uventet. Jesus kommer gående på søen. Peter får lov til at gå på vandet hen til Jesus. Men da Peter ser den stærke storm, bliver han bange og begynder at synke. Han råber en bøn til Jesus: ”Herre, frels mig!”

Den bøn hørte Jesus, og han handlede. Han rakte straks sin hånd ud og greb fat i Peter og reddede ham.

Sådan er Jesus imod os. Hans hånd frelste Peter. Men han giver ikke bare en hånd med, sådan som når vi hjælper hinanden. Peter og Jesus deltes ikke om at redde Peter. Jesus var alene om at redde Peter.

Sådan er det i Kristi rige. I Kristi rige er det nåden, som gælder. Her er det nåde fra først til sidst, for Kristi rige er et nådens rige. Jesus hjælper ikke bare til – han gør det hele. Herren være lovet for det!

Udgivet af

Gunner Jensen

Gunner Jensen, Tommerup, cand. theol.

Gunner Jensen

Gunner Jensen, Tommerup, cand. theol.