Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En fuld helbredelse

Ugens vidnesbyrd, uge 38 2021. Mark 1,30-31.

Simons svigermor lå med feber, og de fortalte straks Jesus om hende. Så gik han hen og tog hendes hånd og rejste hende op, og feberen forlod hende, og hun sørgede for dem (Mark 1,30-31).

Hvilken fuldkommen og hel helbredelse Kristus her giver! Han tager hendes hånd, rejser hende op, og straks forlod feberen hende. Og dette er ikke engang alt. Straks får vi at vide: “Og hun sørgede for dem.”

Den sløvhed og træthed, som en kraftig feber efterlader, var øjeblikkeligt væk. Den feberramte kvinde blev ikke blot helbredt på et øjeblik, hun blev også gjort stærk og rede til at tjene og arbejde i huset igen med det samme!

Et så ufatteligt mirakel og så stærkt et tegn på Jesu visdom og fuldkomne frelsesmagt giver også os øjeblikkeligt nyt liv og håb i sjælen. For som intet er halvt gjort, når Jesus helbreder, så er intet heller halvt gjort, når han frelser et menneske. Alt er helt og fuldkomment! Ja, langt mere end det – det er fuldt klar til at tjene og gøre gavn på ny ved Guds nåde.

Dette under med Peters svigermor lyser os i møde som et stærkt bevis på Jesu måde at helbrede og behandle syndere på. Jesus læger ikke bare syndens sår og oprejser det nedbrudte, men han giver også fornyende nåde til på ny at tjene ham igen, når og hvor han vil. For: “Alle, som tog imod ham, gav han (fuld)magt til at blive Guds børn” (Joh 1,12).

Sådan er det i Guds rige: Jesus renser dig i sit blod, helliger dig med sin Ånd og holder dig oprejst ved evangeliet – det, som Paulus kalder for “ordet om korset”. Og Ezekiel kalder det: et nyt hjerte, et hjerte af kød og ikke af sten, et hjerte, som kender Herren (Ez 11,19-20). For Jesus helbreder ingen for dernæst at overlade dem til sig selv! Nej, han giver nyt liv igen ved sit evangelium og helbreder os helt, så vi gerne tror og behager Gud.

I dette Jesu under finder du også styrke og hjælp. Du, som måske gerne vil tjene Jesus – men ikke tør begynde? Lad dem se, at Jesus har oprejst og frelst netop dig. Lad dem få lov at se, at Jesus aldrig svigter den, der sætter sit håb til ham. At den, der er blevet oprejst og tilgivet, helbredt og vasket ren i Jesu blod, får nåde at tjene ham til livets ende. For i Kristus – i ham har du al din kraft og styrke. Og i Kristus skal du få Åndens hjælp til at korsfæste kødet og dets gerninger.

Jesus giver ingen halve helbredelser eller en frelse, der alligevel ikke omslutter hele dit liv med nåde og tilgivelse. Nej, Jesus har intet overladt til dig. Alt, han gør, er helt og godt. Stol altid på Jesus og hans navn, uanset hvor du er, eller hvordan det hele ser ud. Han elsker at helbrede, gøre godt og oprejse enhver, der er lammet af syndens feber og nødens afmagt. Det er sådan, Jesus er.

Bøn: Helbred mig Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang (Jer 17,14).

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.