Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En frelser i nødens time

Ugens vidnesbyrd, uge 46 2017. Joh 2,4

Min time er endnu ikke kommet (Joh 2,4).

Det var til sin egen mor, Jesus sagde sådan. Det var ellers lige ved at udvikle sig til en skandale, dette bryllup. De havde ikke mere vin. Nu gjaldt det om at forhindre, at gæsterne opdagede det. Det var derfor vigtigt at få skaffet vin i en fart.

Jesu mor handler i bedste mening. Hun viser også en stor tillid til Jesus. Selv om hun blev afvist, går hun alligevel hen til tjenerne og beder dem gøre, som Jesus siger.

Men hun gjorde sig alligevel skyld i en stor fejl. Hun tænkte helt modsat Jesus. Han ville netop, at der skulle blive nød, før underet blev udført. Derfor sagde han disse mærkelige ord: “Min time er endnu ikke kommet“.

Jeg husker en sommerdag i en af Norges mange fine bygder. Der skulle være et møde for unge mennesker. Jeg kendte en mand, der ikke havde været personlig kristen så længe. Han var blevet bedt om at åbne mødet. Han læste så den tekst, der læses i dag. Så skildrede han, hvordan han længe havde forsøgt at blive en kristen, uden at han var villig til gå ind gennem den trange port. Han fortalte, hvordan Gud lod ham gå fuldstændig konkurs med hele sit liv. Først da han indså, at han i sig selv var hjælpeløs, uden nogen mulighed for at redde sig selv, kunne Jesus komme til. Og så fik han lov at kende ham som frelser og forsoner.

Sådan er det også gået for mig. Men denne oplevelse hører til dem, vi må gøre igen og igen som kristne. Jesu time til at hjælpe kommer ikke, før det er gået op for os, at vi er hjælpeløse. Sådan holder han os ydmyge. Sådan bliver al æren hans.

Vi kan aldrig kommandere med Jesus. Men han er og vil være en hjælper i al nød. Og Gud kaldte ham frelser. Derfor kan den fortabte altid regne med, at Jesus handler. Men Jesus yder aldrig hjælp til selvhjælp. Han vil frelse helt.


Nyt Livs Forlag udgiver snart andagtsbogen “I kongens nærhed”. Det er en andagtsbog, der leder os igennem Det Nye Testamente på et år. Tormod Vågens andagter er præget af bibelglæde og vidner dag for dag om, hvor godt det er at leve med Jesus. Der er en frimodig og myndig tone i Tormod Vågens forkyndelse og vidnesbyrd, som vi savner i dag. Der er en hellig alvor – og en jublende glæde. Der er et klokkeklart og konkret kald til efterfølgelse – og samtidig vil stykkerne lede os hen til hvilen i Jesu fuldbragte værk, så vi kommer til at elske vores frelser og ven. 

I november måned vil “ugens vidnesbyrd” på nytliv.dk være smagsprøver fra den kommende andagtsbog. Følg med på hjemmesiden og få besked om, når bogen er kommet fra trykken. Bogen kan også forudbestilles ved henvendelse til Nyt Livs Forlag på e-mail svag@info.dk eller tlf. 23 41 55 91. Prisen er 249 kr for 366 andagter.

NB: Vi har tidligere annonceret, at andagtsbogen blev trykt i december i god tid før jul. Vi kan desværre ikke garantere, at bogen bliver færdig til jul, men vi arbejder på at få bogen ud hurtigst muligt. Hvis du har spørgsmål ang. udgivelsen, kan du skrive til webmaster@nytliv.dk. 

Udgivet af

Tormod Vågen

Tormod Vågen (1903-1970), tidl. generalsekretær for Norsk Luthersk Misjonssamband.

Tormod Vågen

Tormod Vågen (1903-1970), tidl. generalsekretær for Norsk Luthersk Misjonssamband.