Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Du, som sørger

Ugens vidnesbyrd, uge 27 2017. Matt 5,4.

Salige er de, som sørger, for de skal trøstes” (Matt 5,4).

Man skulle vel tro, at det at være salig skulle være idel lykke og fryd? Men i stedet sætter Jesus i sin store visdom denne underlige modsætning op: at salige er de, som sørger!

Og hvad Jesus har sammenføjet, må intet menneske adskille.

Jesus ved nemlig, at sorg og smerte over synden følger ethvert Guds barn. ”Synden er ikke en kristens frivillige nydelse, men hans ufrivillige lidelse”, som Rosenius kunne sige det. Al synd, både vor egen og andre menneskers synd, smerter enhver kristen. For dette er det segl, Jesus sætter på sine salige i denne verden ved sin Hellige Ånd: at de overbevises om synd.

For Jesus gør den blinde seende. Han åbenbarer sig for den umyndige gennem Ånden og Ordet efter Faderens behag, og da står mennesket ikke længere selv som dommer over Guds ord. Men nu er det blevet bøjet ved Guds Ånd. Nu er Guds ord blevet myndighed over hans liv – det ord, som er dommer over hjertets tanker og meninger (Luk 10,21; Hebr 4,12). Det er det, vi også kalder for ”omvendelse”.

Men vi skal lægge mærke til Jesu ord. Det ikke er, fordi de sørger, at han priser dem salige! Nej: Salige er de, som sørger – for de skal trøstes. De er salige, fordi de skal trøstes i deres sorg. Det er trøsten, det handler om, og som er endemålet for Jesu undervisning om de salige!

Du, som sørger over al den synd, nød og afmagt, du dagligt ser i dit liv – du skal trøstes. Du, som ofte må lide smertelige nederlag til de samme synder – du skal trøstes. Og du, som måske græder over synd blandt dine kære eller andre – du skal trøstes. Ja, salige er de, som sørger, for de skal trøstes.

Men er det virkelig sandt, at Jesus vil trøste mig og tørre hver tåre af mine øjne? Ja, det er sandt. For det er om ham, Esajas taler, når han råber: ”Trøst mit folk, trøst det! Siger jeres Gud. Tal til Jerusalems hjerte, råb til hende, at hendes hoveri er til ende, at hendes skyld er betalt; for af Herrens hånd har hun fået dobbelt straf for alle sine synder” (Es 40,1-2).

Har Herrens hånd slået din samvittighed med sorg over din synd? O, da hør hans røst, når han gennem Esajas råber sin trøst til dit modløse hjerte: ”Trøst mit folk – trøst det nu. For dets strid er forbi, dets skyld er betalt. For af min hånd har hun fået dobbelt straf og ladet sig tugte i hjertet for sin synd. Og Jeg; Jeg har sagt, at de som sørger skal trøstes.”

Ser du: Guds trøst er Jesus, og han er din salighed. Hold kun ud lidt endnu, og lad Jesus være al din trøst og glæde – for snart kommer han, og da skal du aldrig synde mere.

Amen.

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.