Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Det store "MEN"

Ugens vidnesbyrd, uge 45 2018. Rom 6,23.

For syndens løn er død, men Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre (Rom 6,23).

I sommeren 2005 stødte jeg på dette vers, og det er sidenhen blevet lidt af et kernevers for mig.

Jeg havde lige afsluttet to år på efterskole, hvor jeg havde hørt et fantastisk budskab. Gud elsker mig så meget, at han har sendt sin søn Jesus til jorden for at bytte plads med mig. Jesus tog min synd på sig og gennemgik straffen for den – døden. Da han opstod fra døden viste han, at han har besejret den. I ham ejer jeg derfor det evige liv.

Jeg indså, at jeg havde en skat, som jeg ikke kunne holde for mig selv. Jeg ønskede at dele det, der var blevet så stort for mig. Derfor tog jeg på et kursus den sommer. På kurset lærte vi forskellige ”værktøjer”, der kunne hjælpe os med at dele skatten med de mennesker, vi mødte.

I forbindelse med et af ”værktøjerne” skulle vi lære Romerbrevet 6,23 udenad. Det syntes jeg, var lidt svært – det er jo ikke ligefrem talesprog. Jeg husker ikke, hvordan det skulle bruges, men det har sidenhen været til stor velsignelse for mig at lære det udenad.

Ofte har jeg hørt en prædikant citere første del af verset: ”For syndens løn er død.” Så har det været en stor opmuntring for mig, at verset automatisk fortsatte med et stort MEN oppe i mit hoved.

For syndens løn er død”

De første mennesker syndede og blev bortvist fra paradisets have – fra fællesskabet med Gud. Lige siden har mennesket levet i syndens og dødens verden og er i sig selv fortabt.

men Guds nådegave er evigt liv”

Der er et ”MEN”. Gud har en gratis gave til os – modsat lønnen, som man gør sig fortjent til. Gaven er det evige liv, og det gives os helt uden, at vi skal gøre os fortjent til det. Og så er det evigt – det er ikke blot ti, tyve eller tredive år ekstra. Det er et liv uden ende! Det er helt fantastisk og slet ikke til at rumme med vores erfaringer fra syndens og dødens verden.

i Kristus Jesus, vor Herre”

Hvor er det en herlig slutning på verset. Her understreges det, at vi ikke har en Gud, der tager let på synden. Syndens løn er virkelig døden. Guds nådegave kan derfor kun gives til de syndere, der er i Jesus, som er død og opstået i synderes sted. Ja, gaven er gratis for dig, men den kostede Jesus lidelse og død. Du er i Jesus, når du har tillid til, at hans død og opstandelse gælder for dig.

Lad da Jesus gælde for dig!

Udgivet af

Karina Lise Knudsen

Karina Lise Knudsen, Aarhus, kontorelev.

Karina Lise Knudsen

Karina Lise Knudsen, Aarhus, kontorelev.