Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Den usynlige verden

Ugens vidnesbyrd, uge 37 2016. Es 6,1.

Jeg så Herren sidde på en højt ophøjet trone (Es 6,1).

Det er meget sjældent, men det kan forekomme, at jeg hører P1. Det er ikke altid, man føler, man kan holde sig vågen, men når det lykkes, er der gode chancer for at lære noget nyt. En dag, mens jeg gik og renoverede et gammelt hus, lyttede jeg til et program om naturvidenskab, hvor forskellige eksperter gæstede programmet. Videnskaben havde fundet ud af, at vi som mennesker kan registrere ca. 4% af det, som eksisterer. Jeg gik så og tænkte lidt over, at 4% ud af 100% faktisk ikke er ret meget … Og til slut siger en af eksperterne så: ”Nu kommer jeg nok til at skuffe jer, men ud af de 4% vi kan registrere, er der ikke særlig meget, vi forstår.”

Sådan et budskab fik mig til at reflektere over, at vi som mennesker, med de sanser vi er blevet givet, er begrænsede. Vi lever i en osteklokke, og mange mennesker tror, at livet i osteklokken er alt, hvad der eksisterer.

Når vi taler om indsigt i den åndelige verden, er osteklokken også et godt billede.

Bibelen lader os heldigvis ikke udvidende på dette punkt. Der er nogle af de bibelske personer der har fået lov at stikke hovedet ud af osteklokken og se virkeligheden uden for osteklokken, og hvad ser de?

Esajas: Jeg så Herren sidde på en højt ophøjet trone (Es 6,1).

Stefanus: Nu ser jeg himlen åben og Menneskesønnen stå ved Guds højre side (ApG 7,56).

Johannes: Straks blev jeg grebet af Ånden og så en trone stå i himlen og én sidde på tronen (…) Og rundt om tronen midt for siderne var der fire levende væsener (…) og de siger uden ophør dag og nat: Hellig, hellig, hellig er Herren, Gud den Almægtige, han som var og som er og som kommer (Åb 4,2.6.8).

Virkeligheden er, at Gud sad på tronen, da Esajas fik lov at stikke hovedet ud af osteklokken, og han sad der også 830 år senere, da det blev Johannes’ tur, og virkeligheden er også i dette øjeblik, at Gud sidder på tronen. Lige nu mens du sidder og læser dette, sidder Gud på tronen, og lige nu er der engle og levende væsener der priser Gud og giver ham al ære. Det er virkeligheden uden for vores osteklokke.

Verdenshistorien er blevet styret fra denne trone. Verdensriger og stormagter, konger og diktatorer, er kommet og forsvundet, og Gud er stadig den samme! Han har den totale overmagt i denne synlige verden, vi kender så godt. Om så hele verden gik sammen i al sin styrke for at frigøre sig fra Guds magt, ville han, som troner i himlen, le, fordi han er så overlegen (Sl 2,4).

Også i himlen, i den usynlige verden, samlede Djævelen og hans hær af onde engle engang alle kræfter for at styrte Gud fra tronen. Men de tabte slaget og blev smidt ud af himlen og styrtet til jorden. På jorden er de så, med stort raseri og leder efter nogen at sluge (Åb 12,7-12; 1 Pet 5,8).

Andre engle har Gud allerede fastlåst i afgrunden med evighedens lænker. Der venter de kun på dommens dag (2 Pet 2,4; Jud v.6).

Gud har friet os ud af mørkets magt og flyttet os over i sin elskede søns rige. Her er forløsningen og syndernes forladelse! Ved du, hvilket rige du tilhører? Har du grund til at frygte?
Gud har sejret ved lammets blod. Har du også det?

Udgivet af

Jacob Knudsen

Jacob Knudsen, Haderslev, medejer af Gammelbro Camping.

Jacob Knudsen

Jacob Knudsen, Haderslev, medejer af Gammelbro Camping.