Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Den hjælpeløses Gud

Ugens vidnesbyrd, uge 3 2018. Sl 72,12.

Han redder den fattige, der råber om hjælp, og den nødstedte, som ingen hjælper (Sl 72,12).

Hvis der er nogen, Gud frelser og har for øje frem for andre, så er det ”den hjælpeløse”. Gennem Salomo gør Gud dette klart for os her, på en firedobbelt måde: Han frelser ”den fattige“, ”den nødstedte”, ”den, som ingen hjælper” og ”den, som råber om hjælp.”

Ser du hvilken stor trøst dette er for dig, som er elendig og fattig i dit gudsforhold – ja, som er helt og aldeles hjælpeløs i alt? For dig, som kun kan råbe til Herren om hjælp, om frelse og redning. For dig, netop for dig, gælder disse ord.

Men den rige og stærke, den, som ikke råber om hjælp, har selvsagt ingen gavn af disse ord!

Tænk hvilken lykkelig stilling: at være nødstedt og hjælpeløs, og så have Gud selv som sin frelser og hjælper! Ja, lykkelig den, der slet ingen ”hjælper” har, som Salomo udtrykker det! For han eller hun har selveste Gud som hjælper. Ham, for hvem intet er umuligt. Ham, der kan gøre liv af døde og skabe jubel og retfærdighed, hvor der ellers kun er synd, død og sorg.

Med Gud som din eneste hjælper er du langt bedre stillet end den rige og stærke, ja end hele verdens kendte og mægtige. For hvad er vel nogen, eller noget, mod Hærskarers Herre? Ham, som er Jahve, Gud den almægtige, Himlens og jordens skaber? (Je. 33,2). Ham, som er ”en hjælp i angster, prøvet til fulde” (Sl 46,2, gl. overs.).

Hvad enten du er i åndelig eller timelig nød, er Herren den bedste hjælper. Ingen overgår ham i visdom og kraft, i nåde og barmhjertighed. Han sønderslår de stærkeste porte af jern, og bryder vej gennem selve døden.

Alt, du må gøre, er blot at råbe på ham om hjælp, siger Ordet her. Hvor forunderligt? Blot et råb, og Himlens Gud er nær med sin hjælp og frelse. Der står intet om, hvor stor tro du bør have, om dine muligheder eller din værdighed – nej, der står blot: ”Råb!” Råb til Herren, Frelseren. Det er din rolle, givet dig af Herren selv, i stor nåde og forståelse for din hjælpeløshed.

Så lad os da råbe til Herren Jesus desto mere, nu hvor han selv så kærligt byder os det og lover os hjælp og redning. Ja, lad os råbe til ham, så vi kan få desto større hjælp og frelse i al nød. Frelse fra synden og de mange lyster, som plager os dagligt. Hjælp til at elske Jesus og vor næste. Og sidst, men ikke mindst: frelse og hjælp mod vore utallige fjender: Satan, synden, verden og de mange antikrister, der forkynder et anderledes evangelium.

Lad os i dag tage Gud på Ordet: råbe til Ham om frelse og hjælp. Om retfærdighed og frelse for vort land og vore kære – for de mennesker, vi er sat iblandt. Påkalde og takke Ham, som viser os så stor nåde, hjælp og godhed.

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.