Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

De evige arme

Ugens vidnesbyrd, uge 20 2018. 5 Mos 33,27.

At sidde sammen med Ånden og dagligt vandre gennem Guds Ord sammen med ham er den største lykke, jeg kender. For en tid siden læste jeg i forbindelse med mine andagter de fem mosebøger igennem. Det har været en utroligt stor rigdom, og jeg kan ikke her opregne alle de åbenbaringer, Gud har givet mig gennem syv måneders læsning af mosebøgerne – fra jordens skabelse til Moses’ død!

Da jeg afsluttede læsningen i Femte Mosebog kapitel 33, gik mine tanker til Hans Erik Nissen.

Under prædikenen ved sin sidste gudstjeneste på denne jord valgte han at bruge meget tid på at påpege velsignelsens virkelighed. “HELE menigheden”, sagde han, henvendt til den lille trofaste skare i Melby, “er under velsignelsens virkelighed!”

Hans Erik beskriver dernæst i malende vendinger (man kan se eller gense prædikenen her) ørne-ungerne i Peru, som af ørnemor purres ud af reden og ud over kanten til de ekstremt dybe kløfter og bjergsider, og hvordan ørnemor, imens den stakkels lille ørneunge farer skrækslagen mod afgrunden med fortvivlelsen malet i ansigtet, flyver ind under den, så den til sin store overraskelse pludseligt står med fast grund under fødderne og konstaterer, at ørnemor er fløjet ind under den, og i ét nu bærer den mod højderne på ny! En hændelse, som gentager sig, indtil ungen efter kort tid har fået lært sig at flyve.

Hans Erik nævner i den forbindelse et ord fra Femte Mosebog 33,27 (1917/1931-oversættelsen), som i hans slægt havde været et helt afgørende bære-ord under svære og trange tider, hvor familien for eksempel nogle gange ikke havde mad nok til at brødføde deres børn:

“Den evige Gud er en bolig,
og hernede er de evige arme.”

Dette velsignede bæreord fik jeg lov til at “passere” i min sidste andagt over Mosebøgerne.

Velsignelsens virkelighed er en virkelighed for dig, der er et Guds barn. Du bæres af Gud. Du bæres af hans ord. Du bæres af Hyrden. Du bæres af kærlighed. Ikke af fortjeneste eller ikke-fortjeneste fra din side, men af nåde over nåde-kærlighed fra en Gud, der gik gennem tortur, mishandling og død for at frelse dig.

Tænk: Du får lov til at bo i Gud – du får lov til at bo i Guds bolig. Og hernede på jorden, lige netop der hvor du er, lige netop sådan, som du har det, lige netop hér er de evige arme!

Gud være lovet i tid og evighed for sit mægtige, virkende, livgivende og sande Ord!

“Og hans navn er Guds Ord” (Åb 19,13).

Udgivet af

Filip Kofod

Filip Kofod, København, taxachauffør.

Filip Kofod

Filip Kofod, København, taxachauffør.