Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Da pinsedagen kom

Om hvad vi fejrer i pinsen. Om Helligåndens gerning iblandt os i dag. ApG 2,1-4.

Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad. Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem. Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige (ApG 2,1-4).

Det, vi læser om her, er opfyldelsen af de ord, Jesus taler om den anden talsmand, der skulle komme, efter at Jesus var taget hjem til Himlen.

Pinsehøjtiden er den sidste store begivenhed i Guds frelsesåbenbaring.

Julehøjtiden minder os om, at Frelseren er født. Påskehøjtiden minder os om forsoningen. Pinsehøjtiden minder os om, at Ånden er kommet.

Vi er vidner til Åndens vældige gerning. Der havde ikke været et eneste frelst menneske i dag, hvis ikke Helligånden havde været iblandt os! Helligånden samler, oplyser, helliggør og opretholder. Ikke underligt, at David råber: ”Tag ikke din Hellige Ånd fra mig!”

Og vi troende i dag råber med David, men vi føler også trang til at takke her i pinsetiden: ”Tak for, at du ikke er blevet træt af mig!”

Så ofte har vi været ulydige, vi har fejlet, vi har bedrøvet Ånden på så mange måder. Så ofte har vi erfaret Helligåndens tugt – men den blev også til trøst, da han vendte vort blik mod den uforskyldte nåde i Kristus!

Kære ufrelste ven! Er du klar over den fare, du er i, ved at stå Helligånden imod? Tænk – du står Gud imod! Du foragter alt, hvad Jesus har gjort for at frelse dig.

Og det er forfærdeligt.

Men hvad ville du gøre, hvis Helligånden stoppede med at kalde på dig? Ja, så ville der ingenting være at gøre, for så er et menneske evigt fortabt.

Derfor råber Guds ord: ”Derfor, som Helligånden siger Om I dog i dag ville lytte til ham! Gør ikke jeres hjerter hårde!” (Hebr 3,7-8).

Luk ham ind, luk ham ind!
Det er Åndens røst, som siger:
Gå, og luk din Frelser ind!

Oversættelse: Henrik Gren Hansen


Artiklen er oversat med tilladelse fra tidsskriftet Bibelsk tro (nr. 3-2007)

Nyt Liv står inde for det åndelige indhold af alle artikler, som anvendes på nytliv.dk. Spørgsmål og kommentarer kan rettes til webmaster@nytliv.dk.

Udgivet af

Kristoffer Fjelde

Kristoffer Fjelde (1924-2007) var forkynder i Norsk Luthersk Misjonssamband.

Kristoffer Fjelde

Kristoffer Fjelde (1924-2007) var forkynder i Norsk Luthersk Misjonssamband.