Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bliv - og bær frugt

Joh 15,4. Om hvor nærliggende, men farligt og forgæves det er at forsøge at bære frugt ved at strenge sig an.

Bliv i mig, og jeg bliver i jer. Ligesom en gren ikke kan bære frugt af sig selv, men kun når den bliver på vintræet, sådan kan I det heller ikke, hvis I ikke bliver i mig (Joh 15,4).

Den nærliggende tankegang

Som kristen ønsker du at bære frugt.

Når det drejer sig om at blive frelst – blive et Guds barn – så forstår du, at det sker af nåde. Når det derimod gælder kristenlivets frugter, står du sikkert mere famlende og prøver måske at finde din egen vej.

I dine tanker er det nærliggende, at du søger hjælp i, hvordan du skal bære dig ad, indrette og forholde dig for at komme til at bære frugt.

Særligt nærliggende bliver denne tanke, når du oplever, at dit kristenliv ikke lykkes for dig.

De tanker, du har, når du falder, mislykkes, fejler og mangler frugt i dit liv, er ofte tanker, som lægger dig ind under lovens krav.

Det vil f.eks. sige, at hvis du falder i en eller anden synd, kan det nemt gå sådan for dig, at du får dig vendt bort fra nåden og Jesus for at tage kampen op med dine egne kræfter og midler. Det skyldes (måske ubevidst), at du føres ind i den tanke, at du vil stille med frugten hos Jesus – stille med sejr over synden – inden du igen tør vende dig til nåden og tro den.

Til det siger Jesus: ”Skilt fra mig kan I slet intet gøre.”

Den eneste vej til at bære frugt

Hvis du skal komme ud af det her og komme til at bære sande åndelige frugter, så må du forlade dine tanker – du må forlade de tanker, som du tænker om at gå forbedringens vej. Lyt så til Jesus, og til hvad han har at sige ind i den situation.

Jesus siger: ”Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt” (Joh 15,5).

Her har vi hemmeligheden – her anviser Jesus vejen til at bære frugt.

”Bliv i mig” (bliv i nåden). Det er Jesu ord til dig.

Når du mislykkes, falder og fejler og mangler frugt i dit liv, så afsløres det, hvad det er, du tror på. Det afsløres ved, hvor du søger hen med din nød. Søger du ind på forbedringens vej, så tror du jo på dig selv. Søger du til Jesus og nåden, så er det jo det, du bygger på.

Når du falder, mislykkes og mangler frugter i dit liv, så hør igen, hvad Jesus siger: ”Bliv i mig.”

Det vil sige: Du, som har mødt nåde hos Jesus. Bliv i den nåde, når du oplever dig mest uværdig til den – forlad ikke Jesus for selv at gøre det, som Han har gjort.

Når du ikke holder mål, så ligger det dig nærmest at vende dig fra nåden for at helliggøre og forbedre dig selv. Men skal din helliggørelse lykkes – skal du bære frugt – så må du erkende din afmagt og bare lytte til ordene om, hvad Jesus har gjort.

Du skal ikke tage dig sammen for at bære frugt. Nej, der er kun én vej – den er, at du ser bort fra dig selv og så fordyber dig i, hvad du ejer i Jesus.


Artiklen er fra Nyt Livs blad nr. 2-2016. Hele bladet kan læses her.


Takket være et samarbejde med Lumi Radio Aalborg kan denne og andre artikler også høres i lydudgave, indtalt af Inge Lise Schmidt.
Evt. fejl i lydfilen kan meldes til lumi@lumiradio.dk eller tlf. 5192 4628 (husk at angive minuttal for fejlen).

Lyd

Åbn lyd i nyt vindue
Downloads

Downloads

  • Lyd

Udgivet af

Peder Mikkelsen

Peder Mikkelsen, Lystrup, prædikant i Luthersk Mission.

Peder Mikkelsen

Peder Mikkelsen, Lystrup, prædikant i Luthersk Mission.