Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bibelen er for syndere

Ugens vidnesbyrd, uge 15 2022. Sl 51,5.

For jeg kender mine overtrædelser, og min synd har jeg altid for øje (Sl 51,5).

Hvad er det, David siger her? Han taler om sin synd, sine overtrædelser! At det er noget, han altid ser, har for øje og kender.

Forstår du: Her er noget, David ikke er i tvivl om! For han kan jo se det for sine øjne.

Hvor tit? ”Altid.” Det vil sige, at morgen, middag og aften kender han sine overtrædelser. Ser synden i sit liv …

Hvad med dig? Du, som læser?

Ser du synden i dit liv? Kan du sige som David; “Herre, jeg kender mine overtrædelser”? Eller som han beder i Salme 38 vers 19b: “Herre jeg er foruroliget over min synd”?

Jeg ved, at du sikkert læser dette hurtigt, og der findes så meget andet at læse på nettet og lignende. Og jeg ved, det er blevet fremmed for vor tids forkyndelse og vor tids kristendom samt hele vor tankegang at tale om synd – som Guds ord gør det. Og det er en enorm ulykke. Det er forfærdeligt…!

Men det ikke forhindre Guds ord i at tale dig, og til mig – om vores synder. Om vore overtrædelser og vore fald – så vi kan søge nåde og blive frelst, som David blev det. Få tilgivelse og fred med Gud i Jesus.

Men hvad får egentlig en mand så betroet og så højt sat af Gud som Kong David til at tale, som han gør her?

Altså – det er vel ikke normalt, at der skrives sange og salmer om dine eller mine synder som her i Davids liv i Salme 51? Og da slet ikke vore værste synder og overtrædelser?

Desuden, hvem er vel vi i forhold til kong David? Han, som var “manden efter Guds hjerte”, han, som var indsat af Gud som konge over hans folk – og som er den person i hele Skriften, næst efter Jesus selv, som der står mest om.

Hvad får ham til at tale så klart, tydeligt og så meget om synd – som han gør overalt i sine mange salmer?? Ja, hvad får Helligånden til sådan at ydmyge og afsløre et af sine allerstørste vidners fejl og brist her i Guds ord?

Tja, svaret er vel ganske klart ud fra salmen her. Gud vil med David vise syndere og overtrædere til alle tider – vise sådanne som du og jeg – at der altid er nåde og frelse at få hos ham. Renselse for synd og urenhed. En ny fast Ånd i hjertet og jubel over Jesus.

Kære læser: Om du tager din bibel og læser, da møder du overalt en Gud, der kalder syndere til at komme til ham og få nåde for intet. Kalder fortabte sønner og døtre til at komme hjem og få alt hos Faderen. Og du møder en Gud, der selv kom til os og blev et skyldoffer i Jesus, for hele verdens synd en gang for alle.

Aldrig afviser Gud den synder, der kommer til ham. For han afviste jo ikke David, som var en langt større synder! Og som endda var langt mere betroet end nogen af os.

Du har sikkert hørt og læst det så ofte? De mange gamle bibelord om frelsen og nåden ved troen på Jesus uden gerninger. Men de står der stadig. Lige sande og kraftfulde til dig og din tro. De står der, for at du skal se Jesus og have al din glæde og retfærdighed i ham. De står der, for at du ikke skal se på dine synder og overtrædelser længere – men altid se på Jesus.

Se dig ren i hans blod og herlige evangelium. Se dig glad og frimodig i hans sår og i hans store frelsesværk på korset, som altid gælder for Gud.

Vi kunne finde utallige eksempler som David i Guds ord, og én af de helt store forfattere i Det Nye Testamente, nemlig Paulus, giver os sit vidnesbyrd i 1 Tim 1,15-16; et vidnesbyrd til eksempel og hjælp for enhver synder: ”… troværdigt er det ord og al modtagelse værd! For Kristus Jesus kom til verden for at frelse syndere, og af dem er jeg den største. Men netop derfor fandt jeg barmhjertighed, for at jeg kunne være den første, Kristus Jesus viste hele sin langmodighed på, til eksempel for dem, der skal komme til tro på ham og få evigt liv.”

Tænk! Det er troværdigt og fuld modtagelse værd for dig: Jesus Kristus kom til verden for at frelse, ikke retfærdige, men syndere. Og blandt syndere bliver du aldrig størst; den plads tog Paulus. Men frelst, det bliver du gennem Jesus Kristus, som kom til verden for at frelse syndere som dig.

Amen.

Nu er min trældom endt,
Jesus er min!
Før jeg ej ro har kendt,
Jesus er min!
Jeg længe ej forstod
at agte Jesu blod,
som har min sag gjort god.
Nu er Han min!

Synd, lov, ej mer mig plag!
Jesus er min!
Velkommen dommedag!
Jesus er min!
Velkommen evighed!
Nu har jeg sikkerhed
om evig salighed.
Jesus er min!

(Clara Ahnfelt, 1861).

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.