Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

At leve nær Jesus er at høre ham

Ugens vidnesbyrd, uge 28 2020. Luk 15,1.

Alle toldere og syndere holdt sig nær til Jesus for at høre ham (Luk 15,1).

Her får vi et herligt vidnesbyrd om Jesus og hans samtid! En særlig gruppe mennesker, syndere og toldere, holdt sig altså nær til Jesus for at høre ham.

Og vi glæder os også over ordet ”alle”. For hvor er det godt, at Lukas pointerer, at det var alle syndere og toldere, som holdt sig nær til Jesus. Der var ingen syndere og toldere, som var udelukket fordi de var for store syndere eller for uærlige toldere – nej, de holdt sig nær til Jesus for at høre ham, fortæller Lukas.

Der var også mange andre på Jesu tid, som holdt sig nær til ham. Desværre ikke så meget fordi de ville høre hans ord, men helst af andre grunde.

Nogle holdt sig nær til Jesus fordi han gjorde undere. Andre holdt sig nær Jesus, fordi de havde behov for hans hjælp i deres liv. Og andre igen holdt sig nær Jesus for at diskutere med ham. Ja, de ville være kloge og fange ham i ord, men de blev selv dårer i stedet.

Men hvorfor var det ikke Jesu ord og undervisning der var det absolut vigtigste for disse mennesker, kan vi spørge?

Dette svarer Lukas så fint på: Fordi ingen af dem ville være syndere og toldere, der havde brug for Jesu ord og undervisning om Guds frelse og Guds rige.

Problemet var, at de ville ikke erkende det syndige fordærv i deres egne hjerter, og frelses fra det. De var ikke fortabte, der havde et stadigt behov for at sætte sig stille ned ved Jesu fødder for at høre ham! Høre Jesu livgivende ord og undervisning til hjælp, til renselse, til oprejsning, tilgivelse, frimodighed og ny trøst.

Hvordan er det med dig i dag, kære læser? Er du en synder? Holder du dig nær til Jesus for at høre ham? Eller holder du dig nær til Jesus af andre grunde?

Det kristne fællesskab måske? På grund af familietraditioner eller tjeneste? Oplevelser og stemning? Eller måske fordi du trænger til Jesu hjælp i dette svære liv?

Hvilken hovedårsag du end har for at holde dig nær til Jesus, så må du gøre dig dette helt klart; at holder du dig kun nær til Jesus af disse grunde, da går du evigt fortabt. For du skal vide, at den Jesus frelser ikke fra synd og Guds evige vrede, som ikke høres og tros på sit ord.

Og modsat kan vi sige det lige så klart ud fra hele Guds ord, at er du en synder, der holder dig nær til Jesus for at høre ham, da lever du af hans ord og har det evige liv i ham (Joh 5,24).

Og da må vi sige et stort tillykke til dig. For da er du stoppet med at høre på alle andre røster til evigt liv og frelse, til nåde og fred med Gud. Du er gået fra at gøre til at høre. Du har mistet troen på dig selv og din egen kraft og formåen.

I stedet har du fået troen på Jesus, som skabes og opretholdes ved at høre Kristi ord.

Vi kan næsten høre apostlen Paulus bekræfte Jesu ords dyrebare værdi og troværdighed, ja høre hans erkendelse af, at også han, den store apostel, stod blandt de toldere og syndere, som holdt sig nær Jesus for at høre ham: ”Troværdigt er det ord og al (fuld) modtagelse værd! For Kristus Jesus kom til verden for at frelse syndere, og af dem er jeg den største” (1 Tim 1,15).

Udgivet af

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.

Ruben Skov Jensen

Ruben Skov Jensen, Sverige, tavlemontør/elektriker.