Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Alle har syndet

Ugens vidnesbyrd, uge 29 2019. 1 Joh 1,8.

Hvis vi siger, at vi ikke har synd, fører vi os selv på vildspor, og sandheden er ikke i os (1 Joh 1,8).

Kan nogen vise mig den mand eller kvinde, hvis navn er skrevet i livets bog, som vil være i stand til at sige andet end dette: ”Jeg er frelst af nåde”?

Hvad er da den prægtige forsamling af apostle, det pragtfulde fællesskab af profeter og den noble hære af martyrer – hvad er de andet end en flok tilgivne syndere? Der er i sandhed kun én konklusion at nå frem til: Vi er alle sammen store syndere, og vi har alle brug for en stor tilgivelse.

Synd er en byrde, som må blive taget af vores skuldre. Synd er en besmittelse, vi må blive renset for. Synd er en dyb gæld, som må betales. Synd er et bjerg, som står imellem os og Himlen, og som må fjernes. Saligt er det menneskebarn i blandt os, som forstår alt dette!

Det første skridt imod Himlen er at forstå med klarhed, at vi har fortjent at komme i Helvede. Der er kun to alternativer for os alle: Vi må enten blive tilgivet, eller vi må forblive i vores elendighed for evigt.

Har du lagt mærke til, hvor lidt folk ved om kristendommens kernebudskab, selv om de bor i et kristent land? De tror, at man skal gå i kirke for der at lære om sine forpligtelser og høre om, hvordan man forbedrer sig, men det er alt sammen forgæves. De glemmer, at alskens gudløse filosoffer kunne have fortalt dem præcis det samme. Platon og Seneca har givet instruktioner, som bør få alle kristne til at skamme sig, når de lyver, drikker sig berusede og stjæler.

Vores behov er at indse, at det, som adskiller kristentroen fra al anden lærdom, er, at den bærer på kuren imod synden. Dette er det herlige og unikke ved evangeliet. Det møder os i den situation, vi virkelig befinder os i. Evangeliet går ned på det niveau, som synden har trukket os mennesker ned på, og det tilbyder genoprejsning. Det fortæller os om en kur, der svarer til vores sygdom – en mægtig kur mod en mægtig sygdom, en stor tilgivelse for store syndere.

I sommerferien (uge 29-31) vil ”ugens vidnesbyrd” bestå af små uddrag fra den nye bog ”Jesus alene” af J.C. Ryle.

Dette uddrag er fra bogens første kapitel: ”Tilgivelsen” (s.12-13).

Udgivet af

J.C. Ryle

J.C. Ryle (1816-1900) var præst og senere biskop i England.

J.C. Ryle

J.C. Ryle (1816-1900) var præst og senere biskop i England.