Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Al trøsts Gud

Ugens vidnesbyrd, uge 17 2018. 2 Kor 1,3.

Paulus indleder ofte sine breve med et ønske for de hellige: Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus!

Efter denne nådes- og fredshilsen fortsætter han i Andet Korintherbrev med en lovprisning til Gud som barmhjertighedens fader og al trøsts Gud (2 Kor 1,3).

Vi vil i denne andagt standse for udtrykket al trøsts Gud! Vi skal lægge mærke til det lille ord al. Vi får lov til at tage ordet helt bogstaveligt. Det betyder, at intet er uden for Guds rækkevidde og omsorg for dem, der lever i troen på ham.

Hvem er det, der trænger til trøst? Vi kender nok alle til det lille barn, der har slået sig og derfor råber på mor eller far for at få trøst.

Det er helt naturligt, at enhver, der er kommet i nød eller i vildrede med et eller andet, ønsker hjælp og trøst. Bibelverset siger, at Gud giver hjælp og trøst i al slags nød til dem, der har ham som deres far. Det være sig lidelse, vanskeligheder, sygdom, anfægtelse, sorg og al anden nød.

Paulus har i sin tjeneste oplevet modgang, trængsel og nød på mangfoldige måder. Men hans vidnesbyrd er, at barmhjertighedens fader var med ham og gav den hjælp og trøst, han havde brug for.

Guds ord lærer os, at en kristen ikke fritages for trængsel eller bekymringer, men samtidig trøstes vi med, at Herrens hjælp er til stede i det alt sammen. Guds løfte står fast endnu i dag: Som dine dage skal din styrke være (5 Mos 33,25 gl.overs.)

Den, der har oplevet Herrens hjælp og trøst i hverdagens trængsel og nød, kan bedre sætte sig ind i andres svære situationer og give den trøst videre, som han selv har modtaget fra Guds ord. Som kristne søstre og brødre, der er på vej mod det himmelske hjem, har Gud givet os den opgave, at vi skal være med til at trøste og opmuntre hinanden på livets vandring frem mod målet.

Den største trøst får vi dagligt lov til at hente i det følgende:

Jesus os til trøst og gavn,
frelsernavnet ville bære;

Og min jammer på sig tog.
Derfor står mit navn indskrevet
dejligt udi livets bog.

DDS 59/SoS 119.

Læs evt. Davids bøn i Salme 86, der slutter med ordene: Du, Herre, har hjulpet og trøstet mig.

Udgivet af

Bent Kjøller-Hansen

Bent Kjøller-Hansen, Skjern, afd.leder/off.adm., nu pensionist og prædikant i Luthersk Mission.

Bent Kjøller-Hansen

Bent Kjøller-Hansen, Skjern, afd.leder/off.adm., nu pensionist og prædikant i Luthersk Mission.