Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Adventstid er ventetid

Ugens vidnesbyrd, uge 47 2022. Tit 2,13.

Nu står adventen endelig for døren! Og hvis der er noget, jeg glæder mig til, så er det at synge de gamle og klassiske adventssange i starten af salmebogen. Mine (stakkels) døtre vil vide, at jeg allerede tyvstarter i slutningen af oktober, når jeg ivrigt melder mig frivilligt til at varetage puttetjansen.

Jeg er måske ikke den eneste, som tager forskud på adventsglæderne. Men hvorfor gør jeg det, spørger jeg mig selv? Jo, det er netop, fordi jeg ikke kan vente; for jeg glæder mig til at fejre advent med alt, der hører til.

Vort salige håb

Men midt i denne ventetid melder spørgsmålet sig: Hvad eller hvem venter jeg egentlig på?

Paulus giver en god forklaring til sin gode ven og medarbejder, Titus: “… Vi venter på, at vort salige håb skal opfyldes og vor store Gud og frelser, Jesus Kristus, komme til syne i herlighed” (Tit 2,13). Dette er blevet årets adventsord for mig! Det er det, advent handler om; at vente på opfyldelsen af det kristne håb, hvor Kristus kommer i magt og herlighed.

Sikke et syn, vi har i vente, kan du tænke. Og måske mindes du Julenat, hvor hyrderne blev mødt af en hær af syngende engle, der forkyndte og lovpriste Kristi komme til verden for at frelse det fortabte. Det var derfor, Han kom. Jesus vandrede lydighedens og ydmygelsens vej fra krybben Julenat til korset Langfredag. Tænk hvordan det skal blive, når Han kommer anden gang i magt og herlighed! Det kan måske virke banalt, men har du tænkt over, at det faktisk er det, som ventetiden her i advent omhandler? Kristus kommer!

Jeg længes efter Kristus

Paulus kendte til dette med at vente i længsel. Han giver os et værdifuldt indblik i denne ventetid mellem Jesu første og andet komme i Filipperbrevets første kapitel: “Der trækkes i mig fra begge sider: Jeg længes efter at bryde op og være sammen med Kristus” (1,23a). Paulus sidder fængslet i Rom, når han skriver dette menighedsbrev. Og af den grund bliver verset også forstærket! For Paulus ønskede inderligt at tilbringe tid sammen med de hellige i Filippi. Men midt i denne længsel, så har apostlen en himmellængsel, der netop trækker i ham! For han ønsker at være sammen med sin Herre og frelser!

Kender du til denne hellige længsel midt i adventens ventetid? Prøv at læse verset igen. Det er et herligt vers! Jeg længes efter at være sammen med Jesus, skriver Paulus til filipperne. Jeg længes efter Ham, som skal komme – i herlighed! Jeg håber, at du midt i denne forventningens adventstid må få samme erfaring som Paulus: Jeg længes efter at være sammen med Kristus!

at når du i herlighed
kommer anden gang herned,
jeg kan dig i møde gå
og retfærdig for dig stå

(DDS 80)

Udgivet af

Stefan Brix Rasmussen

Stefan Brix Rasmussen, Vejle, efterskolelærer.

Stefan Brix Rasmussen

Stefan Brix Rasmussen, Vejle, efterskolelærer.