Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ånden overbeviser

Ugens vidnesbyrd, uge 44 2015. Joh 16,8.

Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om retfærdighed og om dom” (Joh 16,8).

Det er Jesus, der fortæller sine disciple om Helligåndens opgave.

Så kan du spørge: Hvad hjælper det, om mennesker bliver overbevist, hvis de ikke bliver frelst? Hvorfor bliver der ikke flere frelst, af alle dem der er overbevist?

Ja, der rører du ved et meget smertefuldt spørgsmål. Hvorfor er der så få, der hører Åndens røst og siger Jesus tak for hans forunderlige frelse? Hvorfor er der så mange, der siger nej til Jesus i deres liv?

Her vil jeg gerne sige til dig: Jesus er ikke kommet til verden for at tvinge mennesker til at lade sig frelse; Åndens gerning er at overbevise! Han narrer ingen til at følge Jesus. Han skræmmer heller ingen ind i Guds rige. Endnu mindre søger Han at tvinge nogen. Han bare overbeviser!

Men – det gør Han også.

Gud ønsker ikke, at noget menneske skal gå fortabt. Derfor sendte Gud sin Hellige Ånd her til verden for at overbevise dig og mig om vores synder og om Guds store nåde i Jesus Kristus.

Helligånden skal overbevise dig om, at du er en synder i bund og grund. Men samtidig skal Han vise dig, at Jesus, Guds Søn, er kommet til verden for at sone (betale) din synd og skyld over for Gud. Det gjorde Jesus, da han blev korsfæstet på Golgata for din skyld.

Det kan være, at du tænker, venter, håber og længes efter, at det skal ske, det, du er overbevist om. Ja, der er mange der går og venter på noget mere, noget andet?

Min ven – Gud har ét eneste middel til din frelse. Det er ved sin Hellige Ånd at overbevise dig om, at Jesus er din eneste vej til evig frelse fra en evig fortabelse. Men: Jesus er også nok!

Vil du ikke følge den overbevisning, Guds Ånd har virket hos dig, kan ikke en gang Gud redde dig. Derfor: Vend dit blik mod korset – mod Jesus, som du møder ham i Guds Ord.

Du må få lov til at tage Gud på hans Ord, når Han siger til dig: ”Den der tror på min Søn Jesus, er frelst fra en evig fortabelse.”

Det er også Helligåndens opgave, at overbevise dig om det!

Udgivet af

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.