Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

3 ting, Bibelen siger om Jesus

Ugens vidnesbyrd, uge 17 2020. Matt 1,21; Joh 10,7.14

Hun skal føde en søn, og du skal give ham navnet Jesus; for han skal frelse sit folk fra deres synder (Matt 1,21).

Her siger Bibelen om Jesus, at han er Frelseren.

Har vi da brug for en frelser?

Ja, for siden Adam og Evas syndefald har vi mennesker af natur været syndere. Vi læser, at Gud satte keruber med flammesværd til at bevogte Edens have. Dermed var vejen til Himlen lukket for mennesket.

Der er ingen mennesker, der er gode i sig selv. Og alt det onde, som er i os og omkring af os, udspringer af syndefaldets dag.

Derfor kom Jesus til verden som Frelseren, der skulle åbne vejen til Paradis igen.

Bibelen siger også om Jesus, at han er Døren.

Sandelig, sandelig siger jeg jer: Jeg er fårenes dør” (Joh 10,7).

Jesus sammenligner ofte mennesker med får. Det er, fordi fårene er hjælpeløse, når de går rundt alene. Sådan er vi mennesker også. Vi er fuldstændigt hjælpeløse i os selv. Vi kan ikke komme til Himlen af os selv. Derfor siger Jesus, at han er døren til Himlen. Vi må tro på ham, hvis vi vi frelses.

Hvordan kommer vi så til at tro på Jesus? Jo, det gør vi, ved at høre om ham og ved at læse i Bibelen.

Videre siger Bibelen om Jesus, at han er den gode Hyrde.

Jeg er den gode hyrde. Jeg kender mine får, og mine får kender mig (Joh 10,14).

En hyrde – hvad er det?

En hyrde passer godt på sine får. Og de kender deres hyrdes stemme, og han kender hver eneste af sine får og lam. Han søger efter dem, der er faret vild, fordi de gik deres egne veje.

Sådan er Jesus. Han kalder ad mennesker, der er faret vild, og som lever deres liv uden ham, og så vil han så gerne sige til os: Jeg elsker jer så højt, at jeg gik i døden for jeres skyld.

Hvis vi vil til Himlen, så må vi tro på Jesus. Vi må lægge os i hans hånd og stole på ham og lade ham bestemme vores liv – og så får vi også lov til at komme til ham med alle ting.

Udgivet af

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.

Egon Jensen

Egon Jensen, Haderslev, tidligere ansat i Luthersk Mission som landsjuniorsekretær og leder af Juniorforlaget, derefter skolesekretær på Rinkenæs Ungdomsskole, nu pensionist og fritidsprædikant i Luthersk Mission.