Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

At overvinde verden

Ugens vidnesbyrd, uge 3 2022. 1 Joh 5,1-5.

Enhver, som tror, at Jesus er Kristus, er født af Gud. Og enhver, som elsker den, der har født ham, elsker også den, der er født af ham; og deraf ved vi, at vi elsker Guds børn: at vi elsker Gud og handler efter hans bud. For dette er kærligheden til Gud: at vi holder hans bud; og hans bud er ikke tunge. For alt, hvad der er født af Gud, overvinder verden; og den sejr, som har overvundet verden, er vor tro. Og hvem andre kan overvinde verden end den, som tror, at Jesus er Guds søn? (1 Joh 5,1-5).

Hvor blev Gud af?
I mit liv.
Hvor blev Gud af?
I mine tanker.
Hvor blev Gud af?
I mine gøremål.
Hvor blev Gud af?
I min bøn, på mit arbejde, i samværet med familien. Osv.
HVOR BLEV GUD AF?
Pludselig står du der, uden måske helt at ane hvordan det gik til. Dette spørgsmål: Hvor blev Gud af? Hvad med hans kærlighed? Hvor blev Guds kærlighed til mig af? Den kærlighed, der altid omslutter mig, den Gud, der altid er hos mig, med mig, over mig, under mig.

Det er en rigtig svær tid, vi lever i, for nogle i hvert fald. Jeg hører udsagn som ”jeg klarer ikke en eneste online time mere, jeg vil leve og lære, ikke lukkes inde og kontrolleres  og afskæres fra samvær med venner”. Den menneskelige pris er stor, og det tærer især på de unge. Jeg selv har i den senere tid været noget udfordret af tingenes tilstand.
Midt i denne negative spiral kommer der pludselig et vidnesbyrd fra vores mindste. Han og nogle venner var gået sammen om at købe en bibel til en fra skolen, hvor de går. De læser nu sammen, disse unge mænd, nogle gange i ugen og deler Guds ord.
Så midt i denne på mange måder mørke tid tænder Herren et lys hos nogle unge mennesker, som gerne bare vil have en mere med.

Uanset hvilken tilstand du er i, er Gud den samme, han har det samme og ene formål – det er, at han vil frelse dig. Han er konstant og evigt den samme, han er evindelig, har altid været her og vil altid være her, hvad der end sker.
Så hvis du ikke kan finde Gud i dit liv, er det, fordi du selv har valgt ham fra.
For har du det, er din stilling helt anderledes og med et ganske andet udfald, da går du fortabelsens vej. Verden trænger sig på og vil overtage dagsordenen i din hverdag.
Den Onde – igen, igen og atter igen prøver han på at få skovlen under dig. Haler, hiver og slider i os, konstant er han i gang.
Du, som er genfødt til et levende håb, ved Herren Jesus Kristus, ved hans blod, på hans kors, hvor han vandt  en evig sejr for alle, som tror på hans navn – du står altid i fare for hans angreb. Alle, som ikke tror på frelsen i Jesus, er han helt ligeglad med, dem har han jo vundet over.

Hvordan står det til med dig lige nu? Står du i nåden?
Eller er du i fare for at miste den?
Ja, det er du. Hver dag du står op og lever, ung, midt i, ældre eller gammel, ja så står vi et gigantisk virvar af strømninger, tanker og meninger, der peger i alle mulige retninger. Hvor går vejen, og hvor finder jeg svar på alle mine spørgsmål? Sande og fyldestgørende svar?
Ja, dem kan jeg kun finde hos Gud i hans ufejlbarlige ord, Bibelen. Den giver dig nemlig alle de svar, du behøver.

Som Lina Sandell skriver i en af sine sange:

Røster ville nå dit øre, som ej kommer fra din Gud,
toner får du vel at høre af foragt for Herrens bud.
Men DEN gode hyrdes stemme, hørt af dig i livets vår,
måtte den, til du er hjemme, følge dig, hvor end du går.

Alt, hvad der er født af Gud, overvinder verden; og den sejr, som har overvundet verden, er vor tro. Og hvem andre kan overvinde verden end den, som tror, at Jesus er Guds søn.

Du ønskes et velsignet nådeår.

Udgivet af

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.

Torben Bitsch

Torben Bitsch, pedel, Videbæk. 51 år, gift med Bente og har 3 børn.