Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Nyt Livs blad er udkommet (nr. 2-2017)

Nyt Livs blad er udkommet (nr. 2-2017)

Med lidt forsinkelse er det nye nummer af bladet nu udkommet - op til oktober måneds store fejring af reformationen.

Læs hele bladet her.

Frank Jacobsen sætter i sin artikel Kirkens NEJ til det tværkirkelige stærke ord på det, der er hovedsagen for det nye nummer af Nyt Livs blad:

Jeg talte for nogen tid siden med en ældre mand på Fyn, som havde et barnebarn med tilknytning til en nyere, åndelig bevægelse, som er nået til landet fra Sverige. Han sagde til mig, at når dette barnebarn udtrykte sin tro på Jesus, var det en helt anden Jesus, end han troede på. Som han sagde: “Det er ikke min Jesus.“
Dette viser i et glimt, hvad sagen drejer sig om.
Det er ikke kun forskellige kirker, der findes, men forskellige Krister, forskellige evangelier, forskellige dåb, forskellige former for og opfattelser af tro osv.

Hvem er din Jesus?

Er du forberedt på at dø? 

Hvordan bliver jeg en sand og sund kristen? 

Hvordan er dit forhold til den evangeliske, lutherske lære? Har du set livet i denne lære? Eller er dit liv mere og mere præget af ligegyldighed over for det ord, som det var Luthers hjertesag at bringe tilbage i kirken: Ordet om retfærdigheden, som Gud tilregner synderen ved troen alene?

Det er nogle af de spørgsmål, som vi tror, vi har brug for at stille os selv med tanke på det store reformationsjubilæum, vi fejrer i år.

Bladet rummer også en artikel, der giver en personlig baggrund for Brorsons salmer, et vidnesbyrd ud fra sangen Hin time i Getsemane, en lang række boganmeldelser af nye bøger og en formandsberetning fra årsmødet i sommers.

Det er vores håb og vores bøn, at dette blad, som kommer op til den helt store reformationsfejringsmåned i oktober 2017, må give et klart og lysende genskin af den dyrebare skat, som Luther for 500 år siden fandt i Bibelens evangelium.

Fra artiklen Ild i kulisserne:

Tænk hvis vi i år på ny kunne banke Luthers tese nr. 62 op – om ikke på en slotsport, så dog i vores hjerte: Kirkens sande skat er det højhellige evangelium om Guds ære og nåde.

Tænk hvis det igen kunne fylde hjerterne med en dyb taknemmelighed, at evangeliet drejer sig om Guds nåde og Guds ære – og intet i mig!

Det er vejen til fred og frimodighed – og vejen til vækkelse og daglig omvendelse – midt i de sidste tiders frygtindgydende frafaldsstrøm.