Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
En vurdering af Bibelen 2020

En vurdering af Bibelen 2020

I marts 2020 fik Danmark en ny bibeloversættelse. 

Det er ikke en autoriseret oversættelse, men en bibel på nudansk, som særligt henvender sig til mennesker, der ikke kender det særlige bibelsprog.

Der er dog meget, der tyder på, at Bibelen 2020 kommer til at blive brugt bredt, og bibeltro ledere har generelt taget godt imod den nye oversættelse og anbefalet den til personligt brug og til f.eks. åbne bibelstudiegrupper.

Der er også meget, der tyder på, at Bibelen 2020 vil komme til at få betydning for en evt. kommende autoriseret bibeloversættelse.

Der er derfor god grund til at undersøge den nye bibel nærmere og forholde sig til den udvikling, den nye bibel kommer til at betyde for bibellæsere i Danmark. Kan man som bibeltro trygt benytte sig af Bibelen 2020 til personligt brug og i mission?

I Nyt Livs blad nr. 2-2020 har vi givet en vurdering af den nye bibeloversættelse. Denne vurdering kan læses og downloades i sammenhængende rapportform her.

Det er vores håb, at undersøgelsen af Bibelen 2020 vil bidrage til at gøre bibellæsere vågne for Guds ords sande røst og ivrige efter at bevare Guds ord – ikke nødvendigvis i nøjagtig den form, vi er vant til, men med det sande indhold og den afgørende klarhed i lov og evangelium

Evt. kommentarer til vurderingen kan rettes til Henrik Gren Hansen på henrik.gren.hansen@nytliv.dk. .