Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Og Gud skabte Darwin ...

Af Mats Molén. Udgivet på LogosMedia i 2010, 80 sider, 99,95 kroner

Selv Darwin – udviklingslærens fader – er skabt af Gud, hævder forfatteren med denne lille bogs lidt provokerende titel. Udviklingslæren (evolutionsteorien) påstår, at alt er opstået tilfældigt – af ingenting. Ud fra et rent menneskeligt synspunkt er det umuligt at sige, hvilken påstand der er rigtig, for ingen var jo til stede ved universets tilblivelse.

Naturvidenskaben har selv defineret, at naturvidenskab er forskning i det, der kan måles og vejes – altså materie og energi. Når naturvidenskaben bevæger sig ud i filosofiske spekulationer om, hvad der har været før det, vi kan måle og veje, bevæger den sig altså ind i et fremmed element, hvor den ikke er spor mere kvalificeret end alle andre.

Allerede i titlen antyder forfatteren altså, at det en overvejelse værd, hvor seriøst man skal tage udviklingslærens indirekte påstand om, at ingen skaber på noget tidspunkt har grebet ind i universets tilblivelse eller gennem dets historie.

Forfatteren påpeger, at på de områder, hvor vi har at gøre med klare kendsgerninger, da bekræfter disse kendsgerninger på ingen måde udviklingslærens påstande.

F.eks. gør han opmærksom på, at udviklingslæren antager, at alle dyr og planter har udviklet sig fra laverestående væsner til de forskellige hovedgrupper og arter, vi i dag kender. Kendsgerningerne er imidlertid, at alle hovedgrupper findes fuldt færdige i det kendte geologiske materiale, mens vi ganske mangler overgangsformerne. Der er ingen dyr eller planter, der med sikkerhed kan betegnes som en overgangsform.

Forfatteren beskriver disse og flere forhold om dyrenes og planternes tilblivelse. Han beskriver evolutionsteorien om abemennesker, om universets og jordens alder, herunder jordens geologiske tidsskala med mange relevante spørgsmål til naturvidenskaben om grundlaget for dens påstande.

Forfatteren når langt rundt på de 70 sider, som bogen omfatter. Det er så også bogens svaghed, at den er så kort, for dermed bliver argumenterne let til kortfattede modpåstande.

Men alt i alt en læseværdig og tankevækkende lille bog, der giver appetit på at fordybe sig mere i det væsentlige spørgsmål: Hvor kommer vi fra?

Forfatteren, svenskeren Mats Molén, er naturvidenskabsmand og faglærer i forskellige naturvidenskabelige fag med eksamener fra Sverige og Canada i en for darwinismen meget relevant disciplin: geologi. Han har vundet opmærksomhed med en anden bog om emnet: ”Vårt ursprung?” Desuden er han ophavsmand til et museum i Umeå.

Forfatter: Mats Molén

Trosforsvar