Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Livets brød

Af Øivind Andersen. Udgivet på Nyt Livs forlag i 2013, 274 sider, 100 kroner.

Der er ikke noget, som er mere vigtigt for os som kristen menighed end at besinde os på det budskab, som vi møder igennem sang, prædiken og bøger!

Hvad sker der i vort hjerte og vore menigheder, hvis vi lytter til et budskab, som giver et gudsbillede og en kristendomsforståelse, som kun har meget lidt til fælles med sandheden og den virkelighed, som Guds selv har åbenbaret for os igennem Skriften?

Livets Brød er en af de få bøger, som på en enkel og sjælesørgerisk måde hjælper læserne til at lære Jesus at kende og finde ind i de bibelske grundsandheder, når det gælder troen og det kristne liv.

Bogen begynder med det store og vigtige emne om fred med Gud. Hvor der er stor vildfarelse i dag om denne vigtige sag, følger bogen Bibelens vej til fred: Du må omvende dig og tro på Jesus.

Flere kæmper med troen – især unge. Hvad er tro? Hvornår er troen ægte? Med bibelord og billeder som hjælp beskrives troen: At søge sin tilflugt hos Jesus, det er frelsende tro (side 47).

Centrum i bogen er det, som hele bogen er bygget op omkring: Bibelen kan du stole på. Man mærker, at forfatterens tillid til Bibelen er urokkelig. Skriften er i alt sand, fuldt troværdig og derfor til at bygge sit liv på og lade sig vejlede af.

Du, der er en kristen, skal ikke leve dit liv på fornemmelser om rigtigt og forkert. Du skal heller ikke være uden klarhed i tjenesten for Jesus.

Befriende tager bogen konkrete emner op og viser en vej i tiden, når det gælder arbejdsformer.

I afsnittet, som har samme titel som bogen, ”Livets Brød”, behandles to vigtige forhold. Jesus er Livets Brød for os, og Jesus er Livets Brød for andre – ja han rækker os sig selv, når vi samles i hans navn (side 183).

Så er spørgsmålet, om det er Livets Brød, vi giver til den, som ikke kender Jesus. Eller om vi i vore arbejdsformer er optaget af foreløbige mål: at samle mange, at gøre kristendommen interessant m.m.

I dette afsnit bliver man konfronteret med vort forhold til verden. Er det underholdning og verdslig musik, vi er præget af, når vi samles til møder og gudstjeneste?

Vi skal ikke sætte foreløbige mål, men evige mål. Det er Himlen, det gælder.

Hjemme hos os er Livets Brød en af de bøger, vore børn får med, når de flytter hjemmefra! Derfor har jeg over en længere periode søgt i genbrugsbutikker for at finde tre eksemplarer. Det er lykkedes.

Til jer, som ikke kender bogen, eller som gerne vil have fat i bogen: I behøver ikke at fortvivle, selvom den har været udsolgt i flere år. Bogen kan nu købes igen! Den er blevet sprogligt bearbejdet af Gunver og Bent Kjøller-Hansen samt af Alex Dahl Karlsen.

Forfatter: Øivind Andersen

Opbyggelse