Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bestil hæftet "Glædelig jul" til uddeling

Hæftet har som formål at række et klart kald og evangelium - med udgangspunkt i julen, og med tråde frem til påsken.

Sidste år udgav vi hæftet “Glædelig jul”. Det samme hæfte kan også bestilles til uddeling i år ved at kontakte Nyt Livs Forlag på nytlivsforlag@nytliv.dk. Husk at notere navn, adresse og det antal hæfter, du ønsker. Ét hæfte koster 50 kr., og man kan få det for 20 kr. stykket, hvis man køber 5 stk. eller flere.

Herunder følger en kort præsentation af udvalgte artikler:

Hvad er det, der gør jul til noget særligt?
Interview med sangskriver, lærer og missionær Svend Erik Petersen v/Henrik Gren Hansen. Svend Erik får lov til selv at svare på spørgsmålet fra den nye julesang, som mange danskere har hørt: Hvad er det, der gør jul til noget særligt? Det er der kommet et opbyggeligt vidnesbyrd ud af, hvor Svend Erik på sin egen levende måde fortæller om julen, sin egen historie – og det centrale indhold af den kristne tro.

En våd jul
Knud W. Skov tager udgangspunkt i de idylliske forhåbninger, vi kan have til julen, som så let bliver skuffet – og fortæller om det julebudskab, som giver mening og håb netop ind i det forliste og ødelagte.

Håbløs
Mikkel Vigilius’ interview med Martin Bentsen (som også har været bragt i Nyt Livs blad). Det er en stærk og gribende beretning om, hvordan Gud kan gribe ind og frelse der, hvor det ser allermest håbløst ud for mennesker. Martin Bentsen sad i en isolationscelle efter talrige voldsdomme og var uden for menneskers rækkevidde – men ikke uden for Guds.

Perspektiver på juleevangeliet – og stykker til juledagene
I midten og hjertet af julehæftet har vi selvfølgelig – juleevangeliet! Juleevangeliets betydning udfoldes først med et stykke af Lars Borgström, som gennemgår juleevangeliet fra de forskellige aktørers vinkler.
Derudover en sprogligt opdateret og forkortet juleprædiken af Carl Fr. Wisløff, som bl.a. handler om, hvad der er det egentlige “tegn” i det yndede julemotiv med barnet i krybben – som ikke bare er sentimentalt føleri og yndighed, men et virkeligt under, der rummer en dyb hemmelighed.
Endelig har Marianne og Anders Larsen skrevet nogle meget centrale og opbyggelige stykker til juledagene over Jesu ord “Jeg er vejen, sandheden og livet” og Paul Gerhardts julesalme “Hjerte, løft din glædes vinger”.

Mesterværket – om Händels Messias
Händels Messias er juleklassikeren over dem alle! Stopper vi op for, hvad der synges i værket, er det en stærk anledning til, at vi ser på forbindelsen mellem jul og påske – og ikke mindst på sammenhængen mellem Det Gamle og Det Nye Testamente. Henrik Gren Hansen fortæller om sine egne oplevelser med det klassiske mesterværk – og nogle tankevækkende citater derfra.

Mosestegnet
Som “julehistorie” bringer vi Poul Hoffmanns “Mosestegnet”, som er en utroligt velskrevet novelle, der tager udgangspunkt i en af de tre vise mænd lige før afrejsen mod Betlehem. Novellen tager fat om de store spørgsmål om liv, død og evighed – og viser hen til det store håb, Jesus kom for at bringe til jorden.

Hæftet er 60 sider i A4-format, og der er flere andre mindre artikler og andagter end de nævnte:

Det frelsende komma – og det sidste punktum (adventsandagt v/Thomas Beck)
Den kristne tro (uddrag fra Mikkel Vigilius’ videoundervisningsserie)
En 400 år gammel bøn (af Johann Arndt, sprogligt opdateret)
En julesalme til hele året (gennemgang af “Her kommer, Jesus, dine små” v/Mads Jakob Th. Jakobsen).
Vær velkommen, Herrens år (nytårsandagt v/Jonas Lavik Sonne).

Ud over artiklerne vil der gennem bladet være drysset nogle centrale og tankevækkende citater om julen ud – Luther, Søren Kierkegaard, nogle af de oprindelige vers fra “Dejlig er den himmel blå” m.m.

Det er vores håb og bøn, at julehæftet må blive til velsignelse for alle, der læser det, og nå ud til mange, som ikke kender Jesus. Tak til alle, der beder med, læser og deler ud af hæfterne!

Citat fra interviewet med Svend Erik Petersen:

…  Så kommer det pludselig til at være et spørgsmål om liv og død – mit liv, min død. Hvad stiller jeg op, når mit liv her er slut, og jeg står for Guds domstol? Hvor skal jeg tilbringe livet efter døden? Jesus har gjort det helt klart, at der kun er to muligheder: enten livet hos Gud i evig glæde eller livet i det forfærdelige, glohede sted uden Gud med gråd og tænderskæren.
Ingen har talt mere om Helvede end Jesus – ikke for at true, men for at advare i tide, så vi omvender os og tror evangeliet. Fortabelsens mulighed er den alvorlige baggrund for den frelse, som Gud har tilbudt os igennem Jesus. Det er for at få klarhed over, hvem Jesus er, at vi fejrer jul, påske og pinse; det hele drejer sig om Jesus og det, han har gjort for at frelse os. Det er det, der er ”så meget mere” end et nuttet barn i en julekrybbe …