Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Advent og jul på nytliv.dk

Advent og jul på nytliv.dk

Brug hjemmesiden til at besinde dig på advents- og juletidens budskab.

Der er mange lys og lyskæder, der skinner os i møde i december. Nogle forbinder lyskæderne med barndommens juleglæde og elsker det flotte syn. Det er ikke uden grund, at vi har talemåden at “få julelys i øjnene” som et udtryk for forventningens glæde. Andre forbinder mere lyskæder med bling-bling og kommercielt ødelagt og udvandet julestemning. Her har vi som kristne vidt forskellige personligheder og historier.

Men der er én ting, der forbinder alle kristne: glæden over, at Jesus blev født og kom til os som “det sande lys”, der skinner i mørket, uden at mørket kan gribe det og puste det ud (jf. Joh 1).

På Nyt Livs hjemmeside vil vi gerne være med til at pege på adventstidens og juletidens store budskab om, at Herren kom første gang som barn i Betlehem – og at han kommer snart igen.

Carl Richard Hansen skriver advents- og juleandagter samt en nytårsandagt gennem hele december måned. Stykkerne lægges ud hver søndag fra og med 1. søndag i advent.

Der er også forskellige andre advents- og juleressourcer på nytliv.dk. Læs f.eks. Stefan Brix Rasmussens nyeste blogindlæg ud fra Filipperbrevet, som bl.a. omhandler Kristus-hymnen. Eller brug adventstiden til at besinde dig på, at Jesus snart kommer igen ved at læse, hvad Frank Jacobsen, Daniel Burgdorf, Claus Munk, Philip Wren eller Henrik Gren Hansen skriver eller forkynder om det.

Vi kan som kristne have det meget forskelligt i julen. Men der er én ting, der forbinder os: Vi kender et lys og en glæde, der er større end nogen glæde, verden kan give.

Mange siger: Hvem lader os opleve lykke?
Løft dit ansigts lys mod os, Herre!

Du har givet mig større glæde i hjertet,
end man har, når der er rigdom af korn og vin.

(Sl 4,7-8).

Glædelig og velsignet advents- og juletid i Jesu navn.